Annonce
Nordfyn

Godt nyt fra Skohuset i Bogense: Ny butik åbner inden påske

Skohusets ejer Jette Dalhøj kan med tilfredshed fortælle, at nye lejere åbner detailhandel inden påske. Arkivfoto.

Skohuset i Adelgade lukker til nytår med juleudsalg i december. Nye lejere har planer om at åbne forretning inden påske.

Bogense: Jette Dalhøj som er indehaver af Skohuset i Bogense, havde i oktober ikke stor tiltro til, at der ville rykke en ny detailhandel ind, når hun lukker til nytår, hvor hun går på pension.

Nu kan hun fortælle, at der er indgået aftale med nye lejere af lokalerne, og de har planer om at åbne forretning inden påske.

Jette Dalhøj har haft sin gang i Adelgade 81 i snart 11 år, og hun er meget tilfreds med, at der fortsætter med at være forretning på adressen.

- Jeg håber lokalbefolkningen fortsat vil bakke op om det lokale handelsliv og tage godt imod den nye forretning, når den åbner, siger hun.

En af udfordringerne ved at drive forretning i Bogense er, at salget blandt andet er afhængig af lokal opbakning. Hvilken type forretning, der kommer i stedet for Skohuset, er Jette Dalhøj og de nye lejere ikke klar til at fortælle endnu.

Annonce
Skohusets facade har præget bybilledet i Bogense i mange år, nu skifter facaden formentlig før påske. Foto: Ann Lykke
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce