Annonce
Fyn

Godt nyt fra coronafronten: Smittetallene falder på Fyn og vaccinationerne udbredes

Mandag begyndte Odense Universitet at vaccinere sit personale. Samtidig er den konstaterede coronasmitte på retur i langt de fleste kommuner på Fyn og øer. Foto Birgitte Carol Heiberg
Kun i to af de ti kommuner på Fyn og øer er graden af coronasmitte stigende fra søndag til mandag. I syv kommuner falder smitten, mens den er status quo i en enkelt kommune. Samtidig vaccineres der nu på plejehjem i Odense og OUH.

Fyn: Selv om coronasmitten fortsat er udbredt i Danmark, og presset på hospitalerne er markant, er der også gode nyheder i de tal, som Statens Serum Institut udsendte mandag eftermiddag.

I en ny daglig opgørelse oplyser Statens Serum Institut, at i alt 4788 personer fra søndag til mandag morgen har fået den første af to vacciner mod covid-19. De fleste af de vaccinerede er i aldersgruppen fra 80 til 89 år.

I alt 463 af de førstegangs vaccinerede personer bor i Region Syddanmark.

Fra søndag til mandag er 2479 personer konstateret smittet med covid-19.

På Fyn lader infektionen ikke til at have helt så godt fat i fynboerne som tidligere på måneden.

I syv af ti kommuner på Fyn og øer er incidensen, altså antallet af smittede per 100.000 den seneste uge, faldende. Kun i Middelfart og Nyborg er der en stigende incidens. Ærø holder status quo.

På Fyn er Middelfart den kommune, hvor der i løbet af den seneste uge er konstateret mest covid-19 per indbygger. Her er incidenstallet mandag opgjort til 250. Odense Kommune har mandag Fyns næsthøjeste incidens, som er på 244,4.

Landets højeste incidens er mandag i Herlev Kommune med 722,1. På landsplan er der 49 af landets 98 kommuner, der har et højere smittetryk end Middelfart med Fyns højeste incidens mandag.

Annonce

Vacciner i gang på OUH

Blandt de 4788 personer i Danmark, der fra søndag til mandag fik covid-19 var beboere og ansatte på plejecenter Øst i Vollsmose. 79-årige Leif Heiselberg blev søndag morgen den første dansker, som fik vaccinen. Nu fortsætter vaccinationen af beboere og ansatte på Odenses plejecentre, og siden går vaccinationen af beboere og personale på plejecentre i Fyns øvrige kommuner i gang.

Mandag er vaccinationen af OUH's personale sat i gang.

Og der er behov for, at personalet har noget at stå imod med. I løbet af det seneste døgn er yderligere 55 personer blevet indlagt på danske hospitaler for at få hjælp til at modvirke komplikationerne fra covid-19 infektion. Antallet af indlagte i Danmark er nu oppe på 872.

Det seneste døgn er 30 personer i Danmark døde med en covid-19 infektion i kroppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce