Annonce
Nordfyn

Godt nyt for spejdere og andet godtfolk: Gildehuset har fået en opgradering

Der var kø til varme pølser og brød, som blev serveret i gildehusets underetage. Foto: Knud Christensen
Det grønne "gildehus" har fået en opgradering med ny overetage, nye toiletter, ny industriopvaskemaskine og bedre forhold for handicappede.

Bogense: Mandag aften blev den nye førstesal i Gildehuset indviet. Her mødte omkring 50 mennesker op for med varme pølser og brød at fejre, at det grønne hus har fået en anseelig opgradering. Udover to nye toiletter - herunder et handicaptoilet - har huset nemlig også fået nyt tag og isolering, så overetagen kan udnyttes. Endelig vil der også fremover være bedre adgangsforhold for handicappede. Handicaprådet i Nordfyns Kommune har nemlig betalt en handicaprampe til huset.

Det er Betty Hansen, der har stået for at ansøge en lang række fonde, som tilsammen har givet 420.000 kroner til projektet. Og den nye førstesal giver mere plads til både spejdere og Sct. Georgs Gildet, der har sin rod og inspiration i spejderbevægelsen, og som arbejder for at støtte spejderarbejdet.

Førstesalen består af et rum til spejderne og et rum, der er forbeholdt Sct. Georgs Gildet.

I forbindelse med renoveringen har Sct. Georgs Gildet også investeret i en ny varmeblæser til Gildehusets gang og derudover har gildet også indkøbt og installeret en ny industriopvaskemaskine, som blandt andet vil komme fremtidige lejere af huset til gavn.

Omkring 50 mennesker mødte op til indvielsen af mandag. Foto: Knud Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Endelig: Værestedet åbner igen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce