Annonce
Nordfyn

Godt nyt for spejdere og andet godtfolk: Gildehuset har fået en opgradering

Der var kø til varme pølser og brød, som blev serveret i gildehusets underetage. Foto: Knud Christensen
Det grønne "gildehus" har fået en opgradering med ny overetage, nye toiletter, ny industriopvaskemaskine og bedre forhold for handicappede.

Bogense: Mandag aften blev den nye førstesal i Gildehuset indviet. Her mødte omkring 50 mennesker op for med varme pølser og brød at fejre, at det grønne hus har fået en anseelig opgradering. Udover to nye toiletter - herunder et handicaptoilet - har huset nemlig også fået nyt tag og isolering, så overetagen kan udnyttes. Endelig vil der også fremover være bedre adgangsforhold for handicappede. Handicaprådet i Nordfyns Kommune har nemlig betalt en handicaprampe til huset.

Det er Betty Hansen, der har stået for at ansøge en lang række fonde, som tilsammen har givet 420.000 kroner til projektet. Og den nye førstesal giver mere plads til både spejdere og Sct. Georgs Gildet, der har sin rod og inspiration i spejderbevægelsen, og som arbejder for at støtte spejderarbejdet.

Førstesalen består af et rum til spejderne og et rum, der er forbeholdt Sct. Georgs Gildet.

I forbindelse med renoveringen har Sct. Georgs Gildet også investeret i en ny varmeblæser til Gildehusets gang og derudover har gildet også indkøbt og installeret en ny industriopvaskemaskine, som blandt andet vil komme fremtidige lejere af huset til gavn.

Annonce
Omkring 50 mennesker mødte op til indvielsen af mandag. Foto: Knud Christensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce