Annonce
Nordfyn

Godt nyt efter brand: Jem & Fix åbner igen - senest til sommer

Lørdag den 17. november 2018 tidligt om morgenen opstod der brand i et trælastlager hos Jem & Fix i Otterup. Også den tilstødende butik blev skadet af flammerne og slukningen, og butikken har derfor været lukket siden branden. Arkivfoto: Arne Rasmussen.

Jem & Fix-butikken i Otterup, der i november sidste år blev ramt af en voldsom brand, skal genopbygges. Butikken åbner senest til sommer, fortæller direktør.

Otterup: Et ofte diskuteret emne i bylivet i Otterup er, hvad der mon skal ske med Jem & og Fix i Søndergade.

I november sidste år blev butikken ramt af en voldsom brand. Branden opstod i et trælastlager på et indhegnet område ved butikken, hvor blandt andet træ, kul og briketter blev opbevaret. Men også den tilstødende butik blev skadet af flammerne og slukningen, og siden da har det derfor ikke været muligt at handle varer på adressen.

Nu oplyser Claus Petersen, administrerende direktør i Jem & Fix, at butikken i Otterup åbner igen, selvom der har gået rygter om, at butikken var på vej ud af byen.

- Vores plan er helt klart, at den skal åbne igen - medmindre der sker et eller andet fuldstændig uforudsigeligt, siger han og tilføjer:

- Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt. Der er noget forsikring i det, hvor vi lige nu har folk til at kigge på tingene. Dele af bygningen har taget skade, så det er et spørgsmål om, hvordan vi griber det an. Vejret spiller selvfølgelig også ind på, hvornår vi går i gang med genopbygningen.

Annonce

Senest til sommer

Claus Petersen kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår arbejdet starter med at genopbygge butikken, men han tør godt komme med en deadline på, hvornår butikken senest åbner igen.

- På et eller andet tidspunkt til sommer, konstaterer han og tilføjer:

- Vi kommer til at have de samme varer som før, og vi kan jo ikke rigtig brede os til nogle sider, så butikken bliver heller ikke større. Måske indretningen bliver lidt anderledes - ellers bliver butikken, som vi kender den.

Den officielle åbningsdag bliver formentlig meldt ud i løbet af foråret. Mens arbejdet med at gøre butikken klar til brug igen, henvises kunderne til de nærmeste tilsvarende butikker, der er placeret i henholdsvis Middelfart og Odense.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce