Annonce
Nordfyn

Godt nyt: Bognæs solgt til lokale erhvervsdrivende

Meny-købmand Lasse Andersen har sammen med sin bror Palle Andersen og tømrermester Jesper Rude Hommelgaard købt det tidligere Bognæs. Planen er at indrette seniorbofællesskab i de eksisterende bygninger. Foto: Thomas Gregersen
Efter flere år med spekulationer omkring den tidligere institutions fremtid er der nu godt nyt.

Bogense: Vandrehjem, bofællesskab eller nedrivning?

Spekulationerne har været mange omkring fremtiden for den tidligere institution Bognæs, men nu er spændingen udløst. Det er de lokale Meny-købmænd Lasse og Palle Andersen, der sammen med tømrermester Jesper Rude Hommelgaard sidste torsdag har købt den centrale rødstensejendom.

Efter 34 år som hjemsted og aktivitetscenter for fysisk og psykisk handicappede voksne lukkede og slukkede Handicapcenter Bognæs på Vestergade den 1. juni 2017.

Det er institutionens ejer Region Syddanmark, der nu har solgt bygningerne, som hvis alle brikker falder på plads for de nye ejere, skal indrettes til seniorbofællesskab.

- Jeg hader at se sådan nogle fine bygninger bare står og forfalder. Og så er Bognæs det perfekte sted til sådan et bofællesskab, fordi du har alt samlet indenfor en radius på et par hundrede meter. Det ligger da lige til højrebenet, mener Lasse Andersen, der bød på bygningerne i forbindelse med den budrunde, der sluttede i sidste uge.

Bygningerne, der har stået tomme i godt to år, er i god stand og det er da heller ikke planen, at de skal rives ned i det nye projekt, afslører tømrermester Jesper Rude Hommelgaard.

- Vi bevarer selve bygningsmassen, men sætter naturligvis en stor gennemgribende renovering i gang, når vi har fået det hele på plads. Det er stadigvæk helt nyt, for vi fik først besked fra Region Syddanmark i torsdags, fortæller Jesper Rude Hommelgaard.

Annonce

Spændt på nye planer

Bognæs var i sin tid normeret til 26 beboere og havde 55 ansatte, men hvor mange boliger, der bliver plads til i det nye projekt er ikke lagt fast.

- Nu har vi købt det, men der er en del ubesvarede spørgsmål endnu. Blandt andet skal der en ændring i lokalplanen til, før bygningerne kan bruges til det nye formål. Vi skal også have en aftale på plads med folkene bag foreningen som ønsker et seniorbofællesskab, slår Lasse Andersen fast.

I foreningen har formand Kurt Holmsted længe været frustreret over Nordfyn Kommunes manglende vilje til at støtte almene boliger i Bogense. Derfor ser han også meget positivt på de nye planer.

- Nu har jeg lige fået det at vide i morges og har ikke nået at orientere de øvrige medlemmer i bestyrelsen. Men, det er nogle gode solide lokale folk, der står bag købet, så jeg har en tiltro til, at vi kan få et godt samarbejde med dem, siger Kurt Holmsted, der er spændt på at se de kommende planer.

Han mener også, at den nye placering vil være endnu bedre end det byggeri, foreningen havde planer om på den tidligere Fiona-grund.

De nye ejere af Bognæs overtager officielt den 1. januar 2020, men allerede fra 1. september får de adgang til bygningerne, så der kan laves tegninger til ombygningen, fortæller Lasse Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ambassadør på fransk visit

Leder For abonnenter

Regeringen tøver: Få nu stoppet de kviklån

Der skal sættes en stopper for de ågerkarle, der skamløst udnytter danskere med en begrænset indsigt i økonomi. Derfor skal der sættes en stopper for de såkaldte kviklån, som rask væk plyndrer folk for flere hundrede procent i rente om året. Derfor er det trist, at det endnu ikke er lykkedes for regeringen at finde et politisk flertal for en aftale, der kan beskytte forbrugerne mod lånehajerne. Forhandlingerne om at begrænse forbrugernes omkostninger ved kviklån er, som det fremgik af avisen torsdag, blevet sat i bero, fordi de politiske partier ifølge erhvervsminister Simon Kollerup ligger for langt fra hinanden. Det dur ikke, og Kollerup bør derfor straks genindkalde partierne til en forhandling. For det er helt urimeligt, at kviklånsudbyderne fortsat skal kunne flå forbrugerne for penge i det omfang, det sker nu. Der er, hvis de vellønnede folketingspolitikere har glemt det, eksempler på udlånere, der tager mere end 800 procent i rente om året for at låne penge ud – og det i en tid, hvor renten på resten af lånemarkedet er helt i bund, endog under nul. Ministeren og hans forhandlingspartnere bør hurtigt få indført et renteloft for denne type af lån. Om renteloftet kommer til at ligge på 15, 20 eller 25 procent, sådan som partierne skændes om, er mindre vigtigt. Det vigtige er at få gennemført en lovgivning, der stopper de lånehajer, der lige nu medvirker til at sætte nogle danskere i uoverskuelig gæld. Det er selvsagt ikke statens ansvar, om den enkelte låntager til fulde forstår de aftaler, som vedkommende måtte indgå med en bank eller et finansieringsinstitut. For det er, når alt kommer til alt, naturligvis den enkelte danskers eget ansvar at sætte sig ind i de regler og rammer, der gælder for netop det lån, der optages. Staten skal imidlertid sikre borgerne mod lånehajerne. Som det fremgår af straffeloven, er det nemlig strafbart at udnytte en anden persons økonomiske eller personlige vanskeligheder eller manglende indsigt i pengesager. Derfor skal ågerkarlene stoppes.

Annonce