Annonce
Nordfyn

Godt nytår: Festlige timer med musikalske slyngler

Sopranen Julie MeeRa Albertsen lyste op både med sin stemme og sin kjole. Foto: Betty Rasmussen
Slyngelorkesteret Lauseniana sørgede sammen med to solister for et festligt velkomment til det nye år.

Bogense: Flagene var lagt klar ved pladserne, så de omkring 350 tilhørere ved lørdagens nytårskoncert i kulturhuset Støberiet var "klædt på" til den grande finale efter et par timer i festligt, musikalsk selskab med Slyngelorkesteret Lauseniana, der på vanlig oplagt vis spillede det nye år godt i gang.

Før pausen fik flagene dog lov at hvile, mens publikum ved de runde borde andægtigt lyttede til de smukke toner og det klassiske repertoire, der blandt andet var hentet hos Strauss og HC Lumbye.

Det store slyngelorkester havde hele to solister med til koncerten i Bogense, sopranen Julie MeeRa Albertsen og tenoren Jonathan Koppel, der i konferencier Jørgen Rahbæk Jespersens udlægning synger som en førsteelsker, hvilket fik konferencieren til at advare publikum om, at de risikerede at være bløde i knæene, når de gik til pause.

Et godt gæt er, at en del af tilhørerne også blev bløde i knæene af at høre Julie MeeRa Albertsen folde sig ud.

Som konferencier sørgede Jørgen Rahbæk Jespersen for på munter vis at introducere musikken med små anekdoter, ligesom han forklarede orkesterets behov for en pause med, at de skulle lades op, og at opladeren var en firkantet kasse med 30 batterier i.

Annonce
Publikum til nytårskoncerten i Støberiet i Bogense havde flagene klar til den store finale. Foto: Betty Rasmussen
Julie MeeRa Albertsen og Jonathan Koppel delte deres hjertekvaler med publikum. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce