Annonce
Sydfyn

Godt år for Fyns Amts Avis - men 2020 bliver "skrækindjagende"

2019 var godt, men det bliver 2020 ikke. Fra venstre er det Fyns Amts Avis' chefredaktør, Rikke Bekker, Jysk Fynske Medier-direktør Jesper Rosener, Svendborg Avis' formand, Hans Erik Nellegaard, samt advokat Henning Moritzen, der var dirigent på generalforsamlingen på Hotel Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
2019 blev det bedste år set længe i Aktieselskabet Svendborg Avis, der udgiver Fyns Amts Avis. Men på grund af Covid-19-pandemien bliver 2020-bundlinjen "skrækindjagende", var budskabet på mandagens generalforsamling.

Svendborg: Det gik godt i 2019, men det vil det ikke gøre i 2020. Overhovedet ikke.

Så kort kan budskabet på mandagens generalforsamling i Aktieselskabet Svendborg Avis sammenfattes.

Selskabet, som udgiver Fyns Amts Avis og to ugeaviser, slap fra året med et resultat, som bestyrelsesformand Hans Erik Nellegaard ikke virkede utilpas ved at tale om i sin beretning.

Annonce

- Når vi ser tilbage på 2019 og de resultater, de er opnået, kan vi først og fremmest glæde os over det økonomiske resultat på 4,3 millioner kroner som kommer til at figurere som et af de bedre i avisens historie, sagde formanden om bundlinjen, som ikke er set flottere siden det 6,9 millioner kroner store plus, der kom ud af 2014.

Fakta - selskaberne

Aktieselskabet Svendborg Avis ejer 31,2 procent af Fynske Medier, som igen ejer 47,5 procent af Jysk Fynske Medier.

Svendborg Avis har udliciteret udgivelsen af Fyns Amts Avis til Jysk Fynske Medier.

Resultatet af 2019 i Aktieselskabet Svendborg Avis blev et overskud på 4,3 millioner kroner.

Jysk Fynske Medier havde et overskud på 25,1 millioner kroner, hvilket er godt 15 millioner kroner bedre end budgetteret.

Men problemerne er til at få øje på, erkendte over for de omkring 60 fremmødte aktionærer på Hotel Svendborg.

- Det er lidt ambivalent at skule aflægge beretning vedrørende 2019, for man kan ikke undgå at skæve til 2020, som vi nu er næsten otte måneder henne i, og hvor hele verden er ramt af en tsunami i form af corona-pandemien, sagde Hans Erik Nellegaard.

Nu gik det lige så godt

Den del af det kunne Jesper Rosener fortælle mere om. Han er direktør i driftsselskabet Jysk Fynske Medier, som står bag blandt andet 15 dagblade, 63 ugeaviser og 5 radioer, og han kunne berette om et 2020, hvor forventningen var et fornuftigt overskud.


2020 er resultatmæssigt tabt for os. Det bliver et skrækindjagende år rent økonomisk - vi forventer et underskud på 100 millioner kroner. Vi håber, vi kan realisere noget bedre, men sagt til jer i dag: Det bliver i den størrelsesorden

Jesper Rosener, direktør, Jysk Fynske Medier


Starten var da også lovende.

- De første to måneder gik godt, og vi gik og glædede os over, at 2020 kunne blive et rigtig godt år. Men så kom der noget, der hed corona-krisen, sagde Jesper Rosener, der har kunnet konstatere, at annoncemarkedet er hårdt ramt. Og at der ingen grund er til at tro på, at en slutspurt kan sættes ind.

- 2020 er resultatmæssigt tabt for os. Det bliver et skrækindjagende år rent økonomisk - vi forventer et underskud på 100 millioner kroner. Vi håber, vi kan realisere noget bedre, men sagt til jer i dag: Det bliver i den størrelsesorden, sagde direktøren.

Annonce

Formålet

Jesper Rosener fremhævede dog også, at 2020 også var året, hvor checkhæftet var fremme - for eksempel da Helsingør Dagblad, Lokalavisen Nordsjælland og otte ugeaviser blev købt af North Media Aviser - en investering, som ifølge direktøren med sikkerhed vil udvikle sig til "en forretning".

Han berettede også, at Jysk Fynske Medier kunne være kommet væsentligt billigere igennem corona-krisen.

- Vi kunne have valgt at undlade at udgive vores aviser og i stedet lave en nødudgivelse og sende medarbejderne hjem. Så kunne vi have fået lønkompensation, men vi valgte meget tidligt, at det ville vi ikke gøre, sagde han og henviste til, at selskabets kerneopgave er at sikre demokrati og sammenhængskraft i lokalområderne.


- Så hvis vi havde gjort det, have vi været ligeglade med vores vision og formål. Derfor fortsatte vi med alle vores udgivelser, sagde han.

Annonce

Sparerunder

Endelig blev det også berørt, at Jysk Fynske Medier og dermed også Fyns Amts Avis var igennem en sparerunde i 2019 og endnu en i Covid-19-året 2020, hvilket formand Hans Erik Nellegaard beklagede.

Men sund fornuft var det nu alligevel, lod han forstå.

- Det er vigtigt at holde sig for øje, at det selv i disse tider er nødvendigt, at der kan ske en udvikling af forretningen, og at vi fortsat kan sætte betydelige midler af til udvikling, sagde formanden, der roste toppen.

- Vi har brug for en ledelse, der kan håndtere disse udfordringer, og der kan jeg trygt sige, at det har vi i Jysk Fynske Medier og på Fyns Amts Avis, sagde Hans Erik Nellegaard.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce