Annonce
Odense

Godsejer krævede penge for skovløb

- Vi har lavet en meget lav afgift, når det drejer sig om skoler, spejdere og løb i forhold til, når vi har eventfolk, siger direktør for Langesø Skovbrug, Hans Berner, om de 30 kroner, han ville kræve for hver deltager i Korup Halvmarathon for at få lov til at løbe i den privatejede skov. Pengene skal blandt andet dække oprydning, vedligeholdelse af stier m.v.

Direktøren for Langesø Skovbrug ville have 30 kroner pr. deltager i Korup Halvmarathon til dækning af oprydning og udbedring af stier
Løbsansvarlig kalder det frækt, og derfor ændres ruten på Korup Halvmarathon.

Odense: Skulle 800 løbere i Korup Halvmarathon i søndags have været ud på den tidligere rute gennem Langesø-skovene, ville det have kostet løbsarrangøren 30 kroner pr. deltager.

Det er nemlig den pris, direktøren for Langesø Skovbrug havde krævet for at tillade de mange deltagere at løbe gennem det privatejede område.

- Vi synes, det er frækt at tage så meget pr. deltager. Faktisk mener vi, at han burde have støttet et lokalt arrangement, siger den løbsansvarlige for Korup Halvmarathon, Tom Diamant Hein.

Krav i flere år

For Korup Motion ville det have kostet 24.000 kroner at sende løberne ad den gamle rute langs Langesøstien til Langesø, og det, mener man, er alt for meget.

Korup Motion blev præsenteret for kravet allerede for et par år siden, hvor ruten derfor blev ændret en smule, så man undgik at løbe på den del af Langesøstien, som godsejeren kræver betaling for.

Og i søndags tog man så den endelige konsekvens og ændrede løbsruten og formentligt gør den nye strækning i Højbjerg-området permanent fremover.

- Så løber vi uden om hans skov, og det vil vi til hver en tid blive ved med. Han skal bestemt ikke have nogle penge, for det er en mærkelig indstilling at have, siger løbs-lederen, der indtil for nylig også var formand for Korup Motion.

Annonce

Godset rydder op

Direktøren for Langesø Skovbrug, Hans Berner, bekræfter, at han har krævet betaling for at lade de mange hundrede løbere i Korup Halvmarathon løbe gennem skoven, men han husker ikke nøjagtigt, om det er 30 kroner. Beløbet lyder dog meget realistisk.

- Vores omkostninger i forbindelse med publikumsaktiviteter er de seneste år steget betragteligt. Vi har oprydning efter arrangementer, og det har haft en negativ indflydelse på vores jagtleje. Derfor har vi været nødt til at pålægge en afgift på alt, der er en erhvervsmæssig udnyttelse, herunder også et maratonløb, siger Hans Berner.

Langesøstien går gennem et område, som er privat. Alligevel har offentligheden lov til at færdes både her og på andre stier i skoven i dagtimerne.

Kommer der en større gruppe, eller er der tale om et kommercielt arrangement i skoven, kan godsejeren afkræve en afgift pr. deltager.

- Det er ikke, fordi vi ikke vil have folk i skoven. Men oprydning og reparation af stier og skovveje koster dyrt. De penge skal ind et sted, for vi kan ikke ligesom statsskovene sende regningen videre, siger Hans Berner.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kerteminde

Dronning Margrethe hyldes på Great Northern: Ukrainsk stjerne kommer i et meget flot selskab

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Annonce