Annonce
Middelfart

Godik-biltyv løb i armene på ejerne: - Vi "tog" ham og afleverede ham til politiet

Sådan ser et par af Godik-bilerne ud, som blev stjålet 10. september. Foto: Godik.

Harndrup: Lørdag aften sluttede en jagt på tre Godik-servicebiler med en noget usædvanlig episode.

Ejerne - folk fra Godik - endte med selv at anholde en formodet biltyv, da den sidste af tre servicebiler kom retur til de rette ejermænd efter at have været efterlyst siden 10. september.

Storleverandøren Godik i Ejby fik for knap to uger siden stjålet tre servicebiler, og virksomheden bragte selv en efterlysning på de sociale medier.

Tip fra borgere fik hurtigt Godik på sporet af to af servicebilerne, der stod på henholdsvis en adresse i Brenderup og på en rasteplads ved Vissenbjerg.

Lørdag fik Søren Slot-Lauridsen, pladsleder hos Godik i Ejby, nok en henvendelse. Den gik på, at den sidste Godik-bil stod i Harndrup. Uden reklamer på og med tyske nummerplader monteret.

- Vi havde fået et tip om, hvor bilen stod, og da vi kunne se, at det var den, ringede vi til politiet, der kom ud med det samme, fortæller pladslederen, der måtte tage affære, da den formodede biltyv tog benene på nakken i mødet med ordensmagten.

- Vi stod på en anden adresse og ventede på, at vi kunne få bilen. Men en person startede med at stikke af fra politiet og løb over i armene på os. Så det var "at tage" ham og aflevere ham til politiet. Der var ikke noget håndgemæng, det var meget stille og roligt, forklarer Søren Slot-Lauridsen.

Annonce

Værktøj stjålet

Pladslederen fortæller, at der var tale om en midaldrende mand, der blev anholdt af politiet.

Godik-servicebilen var tømt for serviceværktøj og var sandsynligvis blevet brugt til dieseltyverier, da den var installeret med forskellige tanke og "stank af diesel".

Der venter nu et rengøringsarbejde, og Søren Slot-Lauridsen roser både politi og i særdeleshed lokalbefolkningen for de mange tips og henvendelser, Godik de sidste par uger har modtaget i jagten på de tre køretøjer.

- Det har hjulpet, at budskabet er blevet spredt enten via sociale medier og af avisen. Det er delt over 1300 gange, og det hjælper da, når det kommer ud på den måde, siger pladslederen, der tror, at det er lokale, der havde deres lang fingre i varebilerne, der alle er tømt for værktøj, men ellers ikke har lidt skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce