Annonce
Fyn

Gode udsigter for de boligsøgende: I år er det nemmere at få tilbudt studiebolig

Indtil den 8. august kan de kommende studerende søge om boliger i Odense, hvis de er bosat uden for kommunen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Selv om der i år kommer 60 flere studerende til uddannelsesinstitutionerne i Odense, er der i år færre ansøgere til studieboligerne i Odense end sidste år.

For en lille uge siden fik 9.320 kommende studerende at vide, at de var kommet ind på en uddannelse på Fyn. Og med den besked i baghovedet kan jagten på en studiebolig for alvor sættes i gang.

Selv om der i år er kommet 60 flere studerende ind på de to uddannelsesinstitutioner i Odense, oplever Kollegieboligselskabet, der også administrerer Studiebolig Odense, at der i år er færre ansøgere til studieboligerne i Odense.

- Hvis vi kigger på samme dato sidste år, kan vi se, at der er 15 procent færre ansøgere i år, end der var sidste år, fortæller udlejningschef ved Kollegieboligselskabet, Henning Blume Islund.

Han forventer dog, at der i løbet af den kommende uge vil komme flere ansøgere til den såkaldte Gruppe C. Indtil den 8. august kan de studerende søge om bolig i Gruppe C, og dermed have mulighed for at gøre brug af Odense Kommunes tag-over-hovedet-garanti. Gruppe C er den gruppe af ansøgere, der ikke bor i Odense, og som søger alle typer af studieboliger i Odense.

Annonce
Studiebolig Odense oplever i år, at der er cirka 15 procent færre ansøgere til studieboliger, end der var sidste år. Foto: studiebolig-odense.dk

Nemmere at finde bolig i år

Ifølge Henning Blume Islund er der mange studerende, der søger bolig, inden de er sikret en plads på deres drømmeuddannelse. Men stigningen i antallet af ansøgere sker i høj grad først, efter de studerende har fået tilbudt en studieplads.

- Siden den 25. juli har vi haft en nettotilgang på 260 ansøgere, hvilket er en del højere end det antal ansøgere, vi normalt får i løbet af seks dage.

Selv om der på nuværende tidspunkt ikke er nogle ledige boliger i Odense, konstaterer Henning Blume Islund, at det bør være nemmere at finde og få tilbudt en bolig i år end sidste år.

- Det er helt sikkert nemmere at få en bolig i år, men at sikre, at alle studerende har en bolig den 1. september med den rette beliggenhed, kommer ikke til at ske. Vi har en overvægt af studerende omkring studieskift, så hvis der var boliger til alle på det tidspunkt, ville det betyde, at vi om foråret stod med mange tomme boliger.

Hvis det en uge inden studiestart endnu ikke er lykkes de studerende at blive tilbudt en bolig, kan de gøre brug af den såkaldte tag-over-hovedet-garanti. Kravet er, at ens ansøgning senest fra 8. august har været i Gruppe C. Tag-over-hovedet-garantien indebærer, at Odense Kommune stiller et midlertidig sted at bo til rådighed for ansøgeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce