Annonce
Middelfart

Gode råd til lokale ildsjæle: Det handler om at samle et fællesskab om projektet

Altid at huske den positive indstilling er et af de råd, Elisabeth Christiansen, Anders Møllegaard Kolind og Caroline Dietz fra henholdsvis Sdr. Åby, Hygind og Husby giver til andre, der gerne vil skabe et lokalt projekt på benene. Foto: Peter Leth-Larsen
Caroline Dietz, Elisabeth Christiansen og Anders Møllegaard Kolind giver tre gode råd til, hvordan man bedst får gang i et lokalt initiativ.
Annonce

Husby: Først skal det gøres konkret, herefter skal andre frivillige have ejerskab, og så skal den positive indstilling være med hele vejen igennem.

Det er ifølge de tre ildsjæle Caroline Dietz, Elisabeth Christiansen og Anders Møllegaard Kolind opskriften på et vellykket, lokalt projekt, som deres halbyggeri ved Husby Forsamlingshus, der nu har sikret dem en indstilling til Bland dig Prisen, meget vel kan gå hen og blive.

1. Gør det konkret

- Man skal have et konkret projekt, man gerne vil arbejde på, og finde noget helt bestemt, som man brænder for. Hvis et projekt er konkret, er det lettere at få gjort opmærksom på det og få det formidlet.

2. Skab ejerskab

- Når man har fundet projektet, skal man samle et fællesskab omkring det og få skabt en fællesskabsfølelse. Det styrker projektet, at de involverede føler, at de har et ejerskab over det. Det er for eksempel godt at have nogle mindre opgaver, som alle vil kunne byde ind på. Et eksempel er fra vores arbejdsweekend, hvor vi kun brugte 500 kroner på mad, fordi folk kom med resten, og én havde bagt boller og så videre.

3. Vær positiv

- Man skal være positiv, selv i modgang, og hele tiden tænke, at det nok skal løse sig på en eller anden måde. Og så bliver man nødt til at give meget af sin fritid og engagere sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Annonce