Annoncørbetalt indhold

Gode råd til dig der er på udkig efter en bolig

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Som førstegangskøber af bolig på Fyn, er der mange ting, du skal være opmærksom på, inden du sætter din underskrift på købsaftalen. Ting som økonomi, jura, forsikringer, boligens stand og alt det praktiske er især noget, du bør have overvejet grundigt. Især hvis du ikke tidligere har prøvet at købe en bolig, kan det være en god ide at alliere sig med en professionel og søge hjælp hos en boligadvokat. En boligadvokat vil tage dig i hånden og guide dig gennem dit boligkøb, så du ikke laver nogle graverende fejl eller tager overilede beslutninger.


Annonce

Få syn på økonomien

Hvad du har mulighed for at købe, afhænger i høj grad af, hvor meget banken er villig til at låne dig. Din bankrådgiver vil som udgangspunkt altid være forsigtig i sit estimat af, hvor meget du kan låne. Særligt hvis du er førstegangskøber. Her er det derfor op til dig, at “forhandle” lånesummen op. Dette gør du bedst ved at vise indsigt i egen økonomi, og møde op i banken med en udførlig plan for, hvordan du/I har tænkt at betale af på lånet. Vis bankrådgiveren hvordan i regner med, at jeres økonomi vil se ud de kommende år, samt husk at lægge vægt på de områder hvor du kan se frem til øgede indtægter eller et fald i udgifter. Tager i teten, er sandsynligheden det større for, at bankrådgiveren kommer dig i møde. Du kan også med fordel sørge for opbygge så god en opsparing som muligt. Det viser banken, at du også i praksis har styr på økonomien, ligesom en opsparing er nødvendig for at kunne dække udbetalingen.


Tænk langsigtet

Lad være med at købe det første hus i ser på, bare fordi det er billigt, og det var, hvad banken ville låne jer. Køb en bolig som du også kan se dig selv bo i om 5 og 10 år, og køb en bolig som ikke nødvendigvis behøver en totalrenovation for at blive dit drømmehjem. Køb derfor en bolig i god stand, hvor tilstandsrapporten er i orden, og hvor boligen ikke er lige så dårligt isoleret som en hullet schweizerost. Det kan hurtigt blive for dyrt at gøre det billigt, og et håndværkertilbud kan nemt vise sig at blive langt dyre end ventet, før alt er udskiftet og bragt i orden.


Få hjælp udefra

Uanset om du køber egen bolig for første gang eller har prøvet det før, kan det være svært at overskue alle aspekter af en handel. Særligt kan alt papirarbejdet virke uoverskueligt. For at en bolighandel kan gå succesfuldt igennem, skal der nemlig både være styr på skøder, tilstandsrapporter, tinglysning, refusionsopgørelse og meget andet. Alt sammen er noget, som kan virke som en jungle, hvis man ikke er uddannet på området. Til gengæld er det vigtigt, at det bliver gjort korrekt, så du ikke risikerer, at noget går galt.


Her gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at hyre f.eks. en boligadvokat til at bistå dig i din bolighandel. Boligadvokaten vil hjælpe med at holde dig på rette spor, og sikre dig mod dumme og forhastede beslutninger, som i sidste ende vil ende med at koste dig rigtig dyrt. De fleste får nemlig boligadvokaten til at gå hele handlen igennem og klare alle de formaliteter, som skal på plads. På den måde slipper du for bekymringer om papirarbejdet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.