Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gode råd til at tage bedre billeder: Tænk motiv og budskab ind

Anita Bille kommer med tre gode råd til, hvordan du bliver bedre til at tage billeder. Hun tager ofte billeder af naturen eller andre elementer og genstande, hun kommer forbi, og deler dem med folk i facebookgruppen Det sker i Ringe. Hun gør det for at skabe humør og glæde hos andre. Foto: Anita Bille
Det behøver ikke at være svært at tage billeder på sin telefon, hvis man bare tænker nogle få elementer ind. Hvis du gerne vil være bedre til at tage billeder, får du her nogle gode råd.

Mange har sin telefon på sig, når de er ude at gå tur, og kvaliteten af billederne bliver også bedre og bedre på de nye smartphones. Det er forholdsvis nemt at tage telefonen frem og tage et billede, men det kan være svært at vide, hvordan man tager det gode billede.

Hvis man gerne vil tage billeder men ikke lige føler, at de bliver så gode, som man håber, så kommer Anita Bille her med tre gode råd til, hvordan billederne kan blive bedre.

1 Få motivet i fokus

I det store hele handler det om at finde et godt motiv at tage billeder af, men herefter er der flere ting, man kan overveje for at gøre billedet endnu bedre. Hvis du for eksempel gerne vil have et billede af en fugl eller et andet dyr eller genstand, kan du både tage det langt fra, hvilket giver mere fokus, men du kan også gå tæt på og skære mere af landskabet fra. Det giver et mere intenst udtryk til billedet. Få det, du gerne vil fortælle om i fokus. 

2 Tænk et budskab bag

Et billede bliver ofte bedre af, at man har tænkt over, hvad det er, man vil tage billede af, og hvad man vil med det billede. Tænk et budskab bag billedet, så det bliver endnu skarpere, hvad du vil med billedet. 

3 Find det, der inspirerer dig

Tag billede af det, der inspirerer dig, og som gør dig glad. Det kan være alt fra naturen, dyr til mennesker. Det giver mere engagement og er med til, at du har hjertet med. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce