Annonce
Nordfyn

Gode råd til at søge fondsmidler: - En frivillig fundraiser skal være som en korkprop

- I fem år hos LAG Nordfyn var jeg med til gennemse ansøgninger, og det har nok også givet mig noget nyttig baggrundsviden i forhold til at søge fondsmidler, siger Kjeld Kramsbjerg Hansen, kasserer og sekretær i Krogsbølle Sogns Lokalråd. Arkivfoto: Emil Hermann
I over 12 år har Kjeld Kramsbjerg Hansen fra Krogsbølle sendt et hav af ansøgninger til forskellige fonde. Han har fået mange afslag gennem tiden, men han har også ramt plet flere gange.
Annonce

Krogsbølle/Tørresø/Bårdesø: At være frivillig fundraiser kræver tålmodighed og standhaftighed. Det er Kjeld Kramsbjerg Hansen fra Krogsbølle et levende bevis på.

- Min procentuelle ja-rate ligger nok på et sted mellem 10 til 15 procent. For et år siden var jeg til et møde ved Realdania, hvor en af dommerne sagde: En frivillig fundraiser skal være som en korkprop. Han bliver dyppet hele tiden, men han kommer op igen, fortæller Kjeld Kramsbjerg Hansen og griner i telefonen.

I 2007 sendte Kjeld Kramsbjerg Hansen, kasserer og sekretær i Krogsbølle Sogns Lokalråd, den første ansøgning af sted på vegne af foreningen. Frem til i dag er det lykkedes at sikre omkring fire millioner til forskellige projekter i Krogsbølle Sogn.

- I forbindelse med områdefornyelsen af Krogsbølle Bygade fik vi 650.000 kroner fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, mens Nordfyns Kommune gav os 1,47 millioner kroner. Det er en af vores store donationer, fortæller Kjeld Kramsbjerg Hansen.

Annonce

Fondens formål

Ifølge Kjeld Kramsbjerg Hansen er én ting især vigtig at huske, inden du sætter dig til tasterne.

- Det allerførste og det allervigtigste er at nærlæse betingelserne for fondens formål. I din ansøgning skal du bruge de vendinger, som man bruger i fondens beskrivelse af formålet, siger han og tilføjer:

- En professionel fundraiser har anderledes muligheder ved fondene, da de også har et større netværk. De ringer altid til fonden og kommer i snak med dem. Det har jeg aldrig selv gjort, og det er nok en fejl, da jeg har været bange for at belaste dem eller genere dem.

Nordfyns Erhverv og Turisme har en aftale med en professionel fundraiser, der gerne vil bestå med hjælp ved bestemte projekter.

- Det vil være oplagt at bruge ham i forbindelse med planerne med Nordfyns Maritime Oplevelsescenter i Fuglsang, siger Kjeld Kramsbjerg Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce