Annonce
Kerteminde

Gode råd: Sådan spiser du fisk med god samvittighed

Der er flere ting, vi som forbrugere kan gøre for at støtte op om bæredygtigt fiskeri. Her er fire gode råd. Arkivfoto: Sugi Thiru
Den globale efterspørgsel efter fisk og skaldyr er stadig stigende, og vi fanger i dag flere fisk, end havet kan nå at producere. Fortsætter vi sådan, er der ikke fisk til fremtiden.

Som forbruger skal du ikke stoppe med at spise fisk og skaldyr. Du skal bare sørge for, at den fisk du spiser er bæredygtig. Verdensnaturfonden har lavet disse fem gode råd til dig, der vil spise mere bæredygtig fisk. Du kan også gå ind på fiskeguiden.wwwf.dk og se, hvilke fisk du kan spise med god samvittighed.

1 Spis lokalt

Spis lokalt fangede fisk. En kortere afstand fra havet til din tallerken sikrer et mindre klimaftryk og støtter de lokale fiskere.

2 Undgå bundtrawl

Spis fisk fanget med skånsomme redskaber som garn, ruser eller tejner og undgå de redskaber, der bliver slæbt over havbunden, som for eksempel bundtrawl og bundskrabere, som kan gøre skade på havets økosystemer. Samtidig er de skånsomme redskaber også mere klimavenlige, da de bruger mindre brændstof.

3 Gå efter MSC og ASC-mærker

Kig efter det blå MSC-miljømærke eller turkise ASC-miljømærke. MSC-mærket sikrer, at dine fisk eller skaldyr kommer fra bestande, som ikke er truet af overfiskeri. ASC-mærket, som gælder for opdrættede fisk og skaldyr, sikrer, at fiskene er opdrættet på en mere miljøvenlig måde end i konventionelle dambrug.

4 Prøv noget nyt

Prøv at variere de fisk, du spiser. Det er både sundt for dig og fiskene. Vi danskere spiser hovedsageligt opdrættet laks fra Norge og vildtfanget torsk, men vi fanger mange flere spændende, sunde og velsmagende arter i de danske farvande. Hvis du varierer de fisk, du spiser, er du med til at sikre, at der bliver efterspørgsel på andre fisk end torsk og laks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce