Annonce
Indland

Gode råd: Sådan sammenligner du bedst priser

Når man skal købe produkter, hvor prisen overstiger de normale daglige forbrugsomkostninger kan det være en rigtig god idé at gribe computeren og bruge internettet.

Mange danske forbrugere anvender de forskellige sammenligningssider, når der skal indkøbes produkter i den dyre ende.

I søgen efter at få mest ud af disse anvendelige værktøjer har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lavet fem råd, som er værd at følge for den prisbevidste forbruger.

Når man skal købe produkter, hvor prisen overstiger de normale daglige forbrugsomkostninger er det en god idé at vende blikket mod de mange online sammenligningssider.

Man kan få et overblik over, hvordan priserne er fastsat, og dermed hurtigt spare penge på det valgte produkt. Konkurrence og Forbrugerstyrelsen anser også disse sammenligningssider som meget brugbare for de danske forbrugere, og har i denne forbindelse fremsat fem råd, som giver forbrugerne den helt store fordel, når der skal handles.

Fem gode råd

1: Tjek om det er det billigste produkt, der står øverst, hvis prisen er vigtig for dig.

2: Brug flere sammenligningssider på en gang.

3: Prissammenligningssider kan være et godt udgangspunkt, når du vil forhandle priser med flere leverandører.

4: Overvej, om det kan betale sig at købe varen i udlandet ved at tjekke internationale sammenligningssider. Nogle danske sammenligningssider har links til lignende sider i andre lande. Når du handler uden for landets grænser, så vær særlig opmærksom på betingelserne for levering.

5: Undersøg, om du kan få en relevant prissammenligningsside som app til din smartphone.

Annonce

Pas på filtrene

Hvis du er på udkig efter den billigste pris, når du sammenligner, påpeger Konkurrence– og Forbrugerstyrelsen således, at man er opmærksom på, om den sammenligning der er blevet foretaget filtrerer produkterne med det billigste først.

Det er typisk sådan sammenligningssider foretager deres filtrering, men i nogle tilfælde kan de godt vise andre parametre øverst. Tjek derfor oversigten for priserne.

Annonce

Bred søgningen ud

Det kan også være et godt træk, at brede din søgning ud på flere sammenligningssider. En sammenligningsside har typisk det fulde overblik over den branche, hvor det ønskede produkt findes.

I jagten på det billigste produkt kan det dog godt betale sig at se flere sammenligningssider inden for samme branche, da der i nogle tilfælde kan være enkelte tilbud eller opdateringer, der adskiller to sider fra hinanden.

Er du i færd med at skulle forhandle med flere udbydere eller virksomheder, når du er på jagt efter den billigste pris, kan en sammenligningsside være et godt sted at starte for at få et overblik over hele branchen.

Du får overtaget i en eventuel forhandlingssituation, når du har det fulde overblik over, hvordan priserne eller andre nyttige parametre tager sig ud på markedet.

Nogle produkter kan godt betale sig at købe i udlandet. Man kan som udgangspunkt anvende de danske sammenligningssider til at tjekke de danske priser, men det kan herefter godt være fordelagtigt at tjekke de
udenlandske sammenligningssider for at få det fulde overblik over, hvor du kan købe det billigste produkt.

Med de nye teknologier kan du også undersøge, om de sammenligningssider du bruger findes som applikationer til smartphone. På denne vis kan du hurtigere og oftere tjekke priser og produkter, således du altid er velinformeret før købet.

Annonce

Sammenligningssider på de fleste markeder

Når de danske forbrugere skal spare penge ved hjælp af sammenligningssider, er de rigtig godt dækket ind.

De findes nemlig i dag på langt de fleste markeder, og kan derfor anvendes ved køb af mange forskellige slags produkter.

www.pricerunner.dk er store i Danmark og dækker produkttyper som hvidevare, fotoudstyr og autoudstyr. Når det kommer til køb af elektronikprodukter kan www.edbpriser.dk være behjælpelig.

Annonce

Rejer, hoteller og finanser

Inden for rejseverdenen er www.momondo.dk kendte som fly og-hotel sammenligningsside, ligesom både www.trivago.dk, www.booking.com og www.hotels.com kan finde billige hoteller til dig.

Der findes også sammenligningssider inden for finansielle områder, hvor det ofte kan være svære at gennemskue den endelige pris. Her kan www.findforsikring.dk være brugbar når den billige forsikring skal i hus, ligesom www.samlino.dk sammenligner bredbånd, a-kasse og billån.

Udnyt de fem råd fra Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen og få mest ud af de sammenligningssider, som du skal anvende. På den måde kan du være sikker på, at du finder det billigste produkt på markedet.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

OB

Han har været anfører for sin klub på Balkan - og nu henter OB ham: Serbisk forsvarsspiller fra Subotica til Ådalen

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nyborg For abonnenter

To teenagere sigtet for groft hærværk på kommunens toiletter: Kan se frem til stort erstatningskrav

Husker du Daniel fra Løvens Hule: Juiceeventyret Bardjus begyndte med en joke - nu er målet en trecifret million-omsætning

Faaborg-Midtfyn

Fra Kværndrup mod Ringe: Tre galloway-køer løs på Svendborgmotorvejen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Assens

Indsats mod social dumping på Vestfyn: Skattestyrelsen besøgte seks virksomheder - fem får besøg igen

Nordfyn For abonnenter

Udlejer til skimmelsvamp-lejlighed får håndsrækning: - Det er et meget lille plaster på såret

Erhverv

Odenses to robotkæmper vokser voldsomt: Universal Robots solgte for over to milliarder sidste år

Annonce