Annonce
Assens

Gode råd: Sådan kan foreninger få tændt op under ikke-motionisterne

Det sociale fællesskab er vigtigt, hvis foreninger skal tiltrække folk, som ikke plejer at motionere. Skalbjerg Boldklubs indendørs spinninghold skålede i champagne, da de igen kunne begynde at træne efter coronakrisen. Privatfoto: Skalbjerg Boldklub
Annonce

Assens Kommune har fået 2,2 mio. kroner fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til et treårigt projekt, som skal få folk, som ikke er vant til at dyrke motion, til at begynde på det.

Sundhedskonsulent Lene Puggaard Madsen står i spidsen for projektet, som er blevet døbt "Tilpasset motion", og hun fortæller, at Assens Kommune har indgået samarbejde med en række lokale foreninger, som vil dele deres erfaringer.

Nogle af dem kan du læse her.

1 Instruktør skal være rollemodel

Hvis du er overvægtig, giver det mere motivation at træne med en instruktør, der ligner dig selv, end en slank person. 

I Skalbjerg Boldklub har Dorte Pedersen Castberg startet foreningens Plus kilo-hold, fordi hun selv er overvægtig diabetiker og gerne ville i gang med at dyrke motion.

- Skalbjerg er et mønstereksempel. Det med at der står en, som selv er overvægtig og kan være rollemodel, det er den måde, man skal tænke på. Det er lige så vigtigt, som at man er en dygtig instruktør. Vi skal tænke anderledes i, hvem der skal stå der, mener Lene Puggard Madsen.

2 Adgang forbudt for tilskuere

I Ebberup Idrætsforening har man gode erfaringer med at lave lukkede hold, hvor der er adgang forbudt for tilskuere, i sportsgrenen jumping fitness.

Jumping fitness foregår på trampolin, og nogle begyndere har været bange for at blamere sig, fortæller Lene Puggaard Madsen.

- I Ebberup har de prøvet at eksperimentere med at lave hold kun for begyndere, hvor man griber introduktionen til jumping fitness an på en særlig måde.

- Det er lidt som med folk, der har vandskræk, fortæller sundhedskonsulenten.

- Nogle turde slet ikke stille sig op på trampolinen til at starte med. De skulle starte på et helt andet niveau. Og foreningen skulle love, at der ikke var nogen med på holdet, som havde prøvet det før, siger hun.

3 Dyrk det sociale

På Plus Kilo-holdet i Skalbjerg har man lavet en privat facebookgruppe, hvor man giver fællesskabet en ekstra dimension. Facebookgruppen har instruktør Dorte Pedersen Castberg gjort brug af under corona-nedlukningen, hvor Plus Kilo-holdet ikke kunne møde fysisk.

Ifølge Bjarne Stenhøj, formand i Skalbjerg Boldklub, er det vigtigt, at medlemmerne ikke bare kommer i foreningen for at dyrke motion.

- Det er enormt vigtigt, at der er nogle, man glæder sig til at mødes med. Det har vi også oplevet efter genåbningen. På vores indendørs spinninghold var der nogle, der var så glade, at de havde taget kransekage, jordbær og boblevand med til den første time, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce