Annonce
Middelfart

Gode råd: Sådan får du dit barn med på affaldsindsamling

Affaldsfri Middelfart har tidligere været på indsamling på Middelfart Marina. Fra venstre: Mathias Hansen, Chandra Simanowsky, Victoria Andersen, Christoffer Andersen og Natascha Andersen. Privatfoto

Chandra Simanowsky har skrevet kandidatspeciale om, hvordan man taler med børn om affald og særligt affald i havene. Hun og Pia Jakobsen arrangerer begge frivillige affaldsindsamlinger i Middelfart. De har givet et par input til, hvordan man lokker sine mindre børn til også at interessere sig for affald og være med til at gøre noget ved det.

1 Gør det jordnært

Find noget, der er relateret til dit barn, såsom et stykke yndlingslegetøj, og forklar problematikken gennem det. Fortæl for eksempel dit barn, at legetøjet kan ende i havet, og hvorfor det ikke er nogen god idé. Man kan også skabe en lille historie eller fortælling, hvor legetøjet indgår, og det kommer på afveje - eller et lille eksperiment, hvor barnet eksempelvis kan se, hvor meget plastik flyder i badekarret eller lignende.

2 Accepter barnet

Husk at respekter, hvis dit barn, især hvis det er lidt ældre, også er optagede af mange andre ting. Lad være med at forsøge at påtvinge noget, fordi du selv er optaget af miljødagsordenen, hvis det ikke er tilfældet for barnet. En mulighed kan dog være at spørge barnet, hvad det har lært om emnet i skolen eller selv har af løsninger. Barnets interesse styrkes ved, at det sættes til at genfortælle og blive rost.

3 Brug gåturen

Tag noget affald med hjem, hvis I alligevel skal gå en tur. På den måde kan det gøres til en hyggelig ting, måske for hele familien, hvor man får noget socialt sammen og et formål med gåturen. Det behøves ikke fylde på hele turen, men er blot et spørgsmål om, at man får en sæk med sig i lommen og er opmærksom på at samle lidt op hen ad vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce