Annonce
Folkemøde

Gode råd: Sådan blander du dig bedst i dit område

Bybussen er vigtig for Morud, derfor kæmpede Busbanden for at få den indsat igen, og den 20. januar 2013 skete det efter lang tids hårdt arbejde. De kommer her med deres tre bedste råd til at blande sig og komme igennem med sin sag. Fra venstre er det Rasmus Gade, Jon Bøgelund, Søren Tambjerg, Krestina Lauridsen (Fynbus), Frederikke Lifland Nørgård og Grete Jakobsen. Foto: Nils Svalebøg
Busbanden fra Morud kommer her med deres tre bedste råd til, hvordan man bedst blander sig og kommer igennem med sin sag.

Brødtekst

Annonce

1) God tone

Den konstruktive tilgang har fungeret for Busbanden i Morud, og hos Fynbus er det alfa og omega, at de har haft den gode tone. Den konstruktive og gode tone er vigtig for et godt samarbejde, når man vil blande sig og have skabt en ændring. Busbanden havde et dogme, som hed "Ingen sure læserbreve", og det har de efterfølgende efterlevet i deres samarbejde med både kommunen og Fynbus.

2) Læg benarbejde i det

Læg noget benarbejde i det. Gå ned i detaljen og vis, at man har en faglig tilgang til det, og at man har styr på sagen. Sæt dig ind i det og vær godt forberedt, men faldgruben kan her være, at man bliver bedrevidende. Det er vigtigt at have en ydmyghed i det, ellers kommer man hurtigt over i brok og de sure læserbreve.

3) Bliv ved

Det er vigtigt at blive ved og være vedholdende i sin sag. Hvis der er nogen, der bliver ved med at kæmpe for sin sag, har det en anden styrke i det lange løb. Det er også væsentligt at acceptere, at det kan tage sin tid og derefter være tålmodig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce