Annonce
Fyn

Gode råd fra politiet: Sådan narrer du indbrudstyven til at tro, at du er hjemme i sommerferien

Ferietid kan være en travl periode for indbrudstyve. Men indbrud kan måske forebygges, hvis det ser ud som om, der er nogen hjemme. Få gode råd fra politiet i artiklen her. Foto: Frank Straube/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Indbrudstallene har været usædvanlig lave under corona-epidemien, hvor mange har været hjemme. Sommerferien betyder dog normalt flere indbrud, og derfor har politiet en række gode råd til, hvordan du kan undgå besøg fra en tyv.
Annonce

Juli har budt på færre indbrud end sædvanligt på Fyn, hvor der i løbet af de 13 første dage er blevet anmeldt 53 indbrud. Sidste år var tallet 84 i samme periode.

Derfor er der også tilfredshed hos chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj:

- Jeg kan kun være glad, for det betyder jo, at der er færre borgere i vores politikreds, som har haft den ubehagelige oplevelse, det er at have haft indbrud i sit hjem. Endelig bliver jeg også stolt, fordi jeg ser det som et resultat af det flotte arbejde, som efterforskerne i vores indbrudsgruppe laver, udtaler han.

Typisk er der dog flere indbrud, når fynboerne holder sommerferie, og ifølge Finn Wegner, der leder Fyns Politis indbrudsgruppe, kan man selv gøre meget for at undgå ubudne, langfingrede gæster.

Annonce

Sådan snyder du tyven

- Det handler om at gøre indbrudstyvene usikre på, om der er nogen hjemme eller ej. Og her er der flere ting, som er lette at sætte i værk. Det kan for eksempel være at lade radioen være tændt, og at få naboen til at tømme din postkasse og måske parkere i din indkørsel, forslår Finn Wegner.

En fyldt affaldscontainer signalerer fri bane for indbrudstyven, så det er også smart at få en nabo til at køre den ud, så den bliver tømt.

Vasketøj på tørresnoren eller et par cykler i indkørslen kan også være en god idé for at give indtryk af, at der er nogen hjemme på adressen.


Det handler om at gøre indbrudstyvene usikre på, om der er nogen hjemme eller ej.

Finn Wegner, leder af indbrudsgruppen ved Fyns Politi


Finn Wegner advarer desuden om, at indbrudstyvene bruger små tricks til at holde øje med, om der faktisk er beboere hjemme, eller om de er bortrejst.

- Det kan være en dåse eller en sammenkrøllet pose, som tyvene smider i indkørslen. Og så holder de øje med, om det bliver fjernet eller bare for lov at ligge. Så det kan være smart, hvis naboen også lige kigger efter de her små "tegn" og fjerner dem.

Endelig opfordrer lederen af indbrudsgruppen til, at man tilmelder sig Nabohjælp, hvor der er blevet færre fynske nabohjælpere. En ordning, som ellers giver god mulighed for at forebygge, mener Finn Wegner.

Man kan tilmelde sig ved at hente app'en Nabohjælp eller på nabohjaelp.botrygt.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce