Annonce
Middelfart

Gode råd fra blomsterbonden fra Gelsted: Her er de blomster, du skal så i efteråret

Ud over at planlægge, hvad du vil så af blomster, er der flere løg, der også skal i jorden nu. Her Allium, der minder om et kæmpe-purløg. Sammen med narcisser, dorthealiljer, perlehyacinter, fritillaria og tulipaner skal de lægges i jorden eller i krukker i løbet af efteråret. Så kigger de selv op, når de synes, det er tid. Foto: Mia Harm Madsen
Du kan allerede nu gå i gang med at gøre klar til næste års blomsterhave. Blomsterbonden guider dig her til nemme sorter, du kan så med det samme.

Hvis du har lyst til at lave din egen blomsterhave, guider blomsterbonde Regitze Gaarde Bang dig her til sorter, du allerede nu kan så. Nogle frø har nemlig godt af at ligge i jorden vinteren over, og når de er klar, vil de selv begynde at spire. Du kan hjælpe frøene lidt på vej ved at så dem nu. På den måde er du allerede godt i gang, når foråret melder sig igen. De fleste af disse sorter kan du også så i foråret, men i nogle tilfælde vil du opleve, at planten bliver stærkere af, at frøene sås i efteråret. Helt generelt kan du så frø nu af de planter, der helt naturligt smider frø på denne årstid.

1 Ridderspore

Ridderspore. Foto: Regitze Gaarde Bang

Riddersporen vil rigtig gerne sås i efteråret. Sår du den i foråret, bliver den en pjevset lille plante, der ikke leverer ret mange blomster. Riddersporen på dette foto er sået sidste efterår og har båret utallige stærke, ranke blomsterstængler.

2 Morgenfrue

Morgenfrue. Foto: Mia Harm Madsen

Morgenfruen er altid et hit. Den blomstrer gavmildt og giver mange blomster, og denne kan du blot klippe løs af - så vil den belønne dig med endnu flere blomster. Den er også enormt produktiv, hvad angår frø, og allerede året efter vil den have spredt sig en del, hvis ikke du er flittig med at få indsamlet frøene. Men kan man overhovedet få for mange morgenfruer?

3 Kornblomst

Kornblomst. Foto: Mia Harm Madsen

Kornblomsten sætter også selv frø nu, og dens naturlige cyklus er, at den selv vil sprede sine frø i denne tid. Men hvis du gerne vil forhindre, at fugle eller mus spiser frøene hen over vinteren, kan du bedre styre processen ved at så i bakker, som dækkes med et net eller lignende.

4 Honningurt

Honningurt. Foto: Mia Harm Madsen

Honningurten er biernes favorit, og den bliver du helt sikkert også glad for i en buket. Det fine, lilla skær gør enhver blomsterelsker glad.

5 Løvemund

Løvemund. Foto: Mia Harm Madsen

Løvemund fås i et utal af farver. På netbutikkerne kan du helt sikkert finde en (eller 10) farver, som du ikke kan undvære. Om det så skal være flammende orange eller elfenbenshvid. Du kan sagtens nå at finde dine favoritter og så dem her i efteråret.

6 Ærteblomst

Ærteblomst. Foto: Mia Harm Madsen

Ligesom løvemund findes ærteblomsterne også i mange, mange forskellige farver. Når du alligevel er på nettet for at finde løvemund, kan du lige nupse nogle ærteblomstfrø med i købet. Hvis du kan lide at plukke til buketter, er denne enormt gavmild og sætter blot endnu flere blomster, hvis du klipper til vasen. Ærteblomster skal have noget at klatre op ad.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Podcast

Mod på mere politik? Lyt til 'Politik med Løvkvist & Dall'

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce