Annonce
Kerteminde

Gode erfaringer fra en skidt tid: - Corona gav os en unik mulighed for at gøre erfaringer, vi ellers aldrig havde fået

Kerteminde er et corona-hotspot, og derfor sender regionen 23. - 25. oktober testbiler til kommunen, så man hurtigt kan få at vide, om man er smittet eller ej. Foto: Region Syddanmark
- Vi har lært meget i denne coronatid, vi kan tage med, når verden bliver "normal" igen, siger borgmester Kasper Olesen (S).
Annonce

Nordøstfyn: Corona vendte op og ned på alting i foråret, og meget skulle gøres anderledes end vi plejer.

- Vi kunne hurtigt se, at corona i al sin rædsel gav os en unik mulighed for at prøve noget af og få nogle erfaringer, vi ellers aldrig havde fået, siger borgmester Kasper Olesen (S).

- Derfor gik vi gang med at indsamle og opsummere erfaringerne, da vi første gang fik lov at sende folk på arbejde igen.

De erfaringer kiggede økonomiudvalget forleden på.

- Vi har jo allerede politisk reageret på erfaringerne i daginstitutionerne og sat penge af til overdækkede legemiljøer udendørs. For det var en helt tydelig erfaring, at børnene havde haft rigtigt godt af at være meget mere ude, siger Kasper Olesen.

I administrationen har man erfaret, at digitale og korte møder kan være lige så efektive som dem, man bruger tid på at køre til. Man erfarede også, at nogle medarbejdere blev mere effektive af at arbejde hjemme.

- Det er noget, vi vil tage med os, når verden bliver "normal" igen en gang. Dog skal vi tage hensyn til arbejdsfællesskabet, for nogle opgaver løses bedst tværfagligt, siger borgmester Kasper Olesen.

Annonce

Rustet til anden bølge

Med alle de erfaringer er den kommunale organisation klar til at styre igennem anden bølge.

- Vi er klar, og selvfølgelig løser vi det, vi bliver budt. Men det bliver ikke uden udfordringer og udgifter. Heldigvis er vi hidtil blevet kompenseret af staten.

Kasper Olesen har tre bekymringer i forhold til en anden bølge:


Når man tænker på den pris, vi måtte betale i foråret, så er der god grund til at tænke sig om, inden man kaster sig ud i sociale arrangementer og til at huske alle de gode vaner.

Kasper Olesen (S), borgmester


- Jeg frygter for, at vi igen skal lukke fællesskaberne ned. Forenings- og fritidslivet er et vigtigt frirum, og det er bare så ærgerligt, hvis vi igen skal gå ned på det. Og jeg frygter for erhvervslivet, både i forhold til ansatte, der bliver afskediget og i forhold til virksomheder der må lukke. For hver eneste gang, det sker, rammer det mange familier, siger borgmesteren.

- Og sidst men ikke mindst frygter jeg for, at de sårbare borgere igen skal blive isolerede og ensomme.

Han appellerer derfor til alle om at gøre deres indsats i forhold til at bremse smittebølgen.

- Når man tænker på den pris, vi måtte betale i foråret, så er der god grund til at tænke sig om, inden man kaster sig ud i sociale arrangementer og til at huske alle de gode vaner, siger han.

- Og vi ved, at den smitte, der i øjeblikket er i kommunen, er båret af voksne mennesker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce