Annonce
Speedway

God VM-optakt for speedwaytalent

Frederik Jakobsen er nordisk U21-mester som optakt til lørdagens VM-holdfinale i Manchester, hvor fynboen er rød-hvid kaptajn. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Team Fjelsteds Frederik Jakobsen nordisk mester i speedway og klar til EM-finalen i Ukraine til august sammen med en anden Fjelsted-kører, Jason Jørgensen. Fredag aften er Jakobsen kaptajn for det danske U21-landshold ved VM-holdfinalen.

Speedway: Fredag aften skal det danske U21-landshold i speedway forsøge at slå favoritterne fra Polen af pinden og køre helt til tops ved VM-holdfinalen på Belle Vue-banen i engelske Manchester. Det sker med Team Fjelsteds Frederik Jakobsen, der er i sin sidste sæson som U21-kører, som kaptajn.

Og det unge talent fra Aarup fik i weekenden en fremragende optakt til finalen i Manchester. I Holsted vandt fynboen således EM-semifinalen, der samtidig var kampen om det nordiske mesterskab. Frederik Jakobsen kan således drage til England som nyslået nordisk mester.

De fem bedste fra semifinalen i Holsted er klar til EM-finalen, som køres i Ukraine, lørdag den 31. august. Det betyder, at Frederik Jakobsens teamkammerat i Fjelsted, Jason Jørgensen, også skal til Ukraine. Jørgensen blev nemlig nummer to i Holsted. Frederik Jakobsen hentede 14 point i finalen - Jason Jørgensen 13 point.

De tre sidste kørere, der kvalificerede sig fra Holsted er: Jonas Jeppesen (12 point), Mads Hansen (11 point) og svenske Alexander Woetin (11 point).

Jonas Jeppesen og Mads Hansen er i øvrigt ligesom Frederik Jakobsen en del af det danske U21-landshold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce