Annonce
Fodbold

God træningskamp: Middelfart slår 1.divisions-hold

Topscorer og anfører Casper Johansen udlignede til 1-1 på straffespark for Middelfart Boldklub i træningskampen mod Kolding IF fra 1. division. Foto: Ole Nielsen
Spillerne fra Middelfart Boldklub hentede en sejr på 2-1 over Kolding IF fra 1. division i en træningskamp.

FODBOLD: 2. divisionsholdet fra Middelfart har haft en dårlig vane i testkampene op til forårsstarten med at komme tidligt bagud og dermed skulle indhente en føring. Således også i torsdag aftens kamp på hjemmebane, hvor Kolding IF fra 1. division kom godt ud af starthullerne og pressede de blå baglæns. Og allerede efter syv minutter gik det galt, da de kvikt kombinerende Kolding-angribere entrede det blå felt og fik trykket af og scoret på en ripost ved Morten Hansen.

I de efterfølgende minutter holdt gæsterne presset i det råkolde vejr. Hjemmeholdet havde svært at holde på bolden helt op til en position, hvor der kunne afsluttes. Og der blev tøvet lige rigeligt længe, da et par chancer bød sig til.

Middelfart-træner Jens Letort skiftede Esben Petersen ind på midten til anden halvleg. Fra starten på de sidste 45 minutter spillede hjemmeholdet sig hurtigt frem til flere chancer, hvor især Frederik Høgh, Esben Petersen og Peter Kristensen var iøjnefaldende.

Det skulle dog blive andre, der fremtvang en udligning efter små 10 minutter. Nicolaj Hagelskjær skød frem fra sin backposition og fik en bold i medløb i feltet. En Kolding-forsvarer forivrede sig og fældede den blå raket, og så blev der dømt straffespark, som topscorer Casper Johansen koldblodigt udnyttede.

Der skulle gå mindre end fem minutter, før der helt blev vendt rundt på kampen. Frederik Høgh, Peter Kristensen og igen Nicolaj Hagelskjær så et hul i Kolding-forsvaret, og Hagelskjær sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne.

Begge hold havde chancer, der kunne have ændret stillingen, men tilbage stod indtrykket af en godkendt indsats fra Middelfart, der både viste kampgejst, løbevillighed og god omgang med bolden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce