Annonce
Nordfyn

God start for nyt motionsfællesskab

20 mountainbikere var mødt op til den første cykeltur med start fra Veflinge Hallen. Næste tur er søndag den 20. oktober klokken 09.30. Foto: Privat
20 mountainbikere deltog i første udgave af Mandfolk på MTB - Team Nordfyn, der afvikles hver søndag med start fra Veflinge Hallen.

Veflinge: Søndag den 13. oktober så et nyt motionsfællesskab på Nordfyn dagens lys for første gang.

20 mountainbikere - 17 mænd og tre kvinder - stod klar med deres cykler foran Veflinge Hallen og trippede for at komme ud og få noget frisk luft i håret og sved på panden.

Ronald Sørensen fra Veflinge, der er medstifter af det nye MTB-fællesskab, Mandfolk på MTB - Team Nordfyn, var tilfreds med fremmødet.

- Det gik godt, og vi er glade for, at så mange valgte at dukke op. Vi cykler cirka 15 kilometer hver gang, og der er plads til alle, da det er det sociale, som er i centrum hos os, fortæller han.

Det nye initiativ er skabt i et samarbejde mellem cykelklubben Team Nordfyn i Veflinge, Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening og "Bevæg dig for livet – Cykling", som DGI Cykling og Danmarks Cykle Union blandt andet står bag.

Der er etableret MTB-hold i hele landet med det formål at få folk til at motionere i et sjovt og hyggeligt fællesskab, hvor det ikke handler om at køre hurtigt men at få rørt sig. Der deles op i grupper, så deltagerne motionerer med andre på ens eget niveau.

Annonce

Kvinder er velkomne

Selvom holdet hedder Mandfolk på MTB - Team Nordfyn, er kvinder også meget velkomne. Næste tur er søndag den 20. oktober klokken 09:30 foran Veflinge Hallen, og der køres hver søndag hele vinteren igennem.

- Vi overvejer, om vi til foråret skal lægge en hverdagsaften oveni, når det er mere lyst om aftenen, fortæller Ronald Sørensen.

Vil du vide mere om turene, eller ønsker du at tilmelde dig, kan du kontakte Ronald Sørensen på 22 89 90 10. Det koster 50 kroner for resten af året, og 250 kroner for hele 2020. Så er man medlem af Team Nordfyn, som er en del af VGIF. Du skal selv medbringe en mountainbike.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce