Annonce
Odense

God smag: Fornem pris til Restaurant Bacchus i Odense

Det kræver høj moral og selvdisciplin mere end muskler og en masse tatoveringer, hvis man vil have succes med sin restaurant. Stephane Libourel har scoret Årets Bistro-pris. Og han er blevet medlem af Chaine des Rotisseurs. Foto: Ivar Juel Nordentoft

Restaurant Bacchus er Årets Bistro/Brasserie i Danmark. Stephane Libourel erkender, at han har satset sig selv på sine ambitioner.

Jeg tror, at hans franske næse kan sniffe sig frem til en trøffel. Han ville i hvert fald ønske, at han kunne. Den magiske sorte jordsvamp er et af hans afprøvede våben i kampen for at være helt fremme på det gastronomiske beat. Men det ville være forkert, at knytte hans succes op på den alene, for Stephane Libourel maler med mange pensler og farver, når han skaber sin restaurant, sin bistro, sit brasserie - Bacchus i Vestergade.

Han har gjort det så godt, at han efter blot et par år med eget spisested er blevet kåret som Årets Bistro/Brasserie af Den Danske Spiseguide. Allerede sidste år var han nomineret, men det blev altså i år, han løb med sejrens søde palmer og nu kan ranke ryggen lidt mere.

Ikke at han har noget problem med sin stolthed og sin målrettethed. Fra dag et med egen restaurant er han gået hårdt efter at levere sit bedste. Hans krav til personalet er høje, hans krav til sig selv og sin selvdisciplin er større. Hver morgen er det ham, der soignerer facaden ud mod Vestergade. Glas, dør og marmor skal være skinnende rent, og det starter han dagen med. Og hen mod midnat er det også ham, der lukker og slukker, når de sidste gæster tjekker ud.

- Det er "naturellement"-selvfølgelig et arbejde, men det er også min passion. Mad og vin er det, der optager mig. Det belaster familien, men de lader mig satse her, siger Stephane Libourel.

Han kunne godt drømme om et lidt mindre og mere overkommeligt spisested. Ti personer ad gangen.

- Denne type forretning kræver mig alle steder. Jeg er som en dirigent, der skal have et orkester til at spille og fungere. Forlader jeg podiet, falder musikken fra hinanden. Det er både godt men også en belastning, fortæller han.

Stephane Libourel adspurgt om, hvad han ville gøre, hvis man ikke kunne få trøfler. - Dem kan man altid finde. Foto: Ivar Juel Nordentoft

Mad, vin, familie

- Hver dag er en stor dag. Hver dag bliver du målt og vurderet af dine gæster, og du skal ikke slække på kravene. Det er ikke gjort med smarte replikker og en masse tatoveringer. At være passioneret kok er slid og høj moral, siger han.

Lige nu er der rigtigt mange om buddet i Odense, og Stephane Libourel mener, at der er ved at være for mange bevillinger ude.

- Jeg klager ikke over økonomien. Jeg har en fornuftig forretningsplan og en kassekredit, som jeg aldrig har brugt. Men der vil være nogle, som kommer til at knække nakken. Du kan heller ikke lave forretning, hvis du sælger deals til halv pris. Det er urealistisk i det lange løb, fortæller han.

Siden åbningen for godt to år siden er der sket en stribe fysiske forbedringer i restauranten. Akustikken er på plads efter anvisning af specialister i lys. Nye kobberlamper designet af hustruen Sabine, som er ingeniør.

Farverne er hvide, grå og elegante, og på væggene er der kunst fra Gallerie Rasmus lige om hjørnet. Den franske kunstner Anne Brèrot, der ligesom Stephane er fra Lyon, har ikke kun været på væggene. Hun har også været til bords og nydt sin landsmands kreationer.

Une des plus grandes joies de ma vie est un bon repas, du bon vin, ma familie, mes amis. Sådan lyder Stephanes livssætning på fransk.

Oversat: En af de største glæder i mit liv er et godt måltid, god vin, min familie og mine venner.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce