Annonce
Middelfart

God nyhed til cyklister i Kingstrup: Nu bliver vejen udvidet

I flere år har lokale kræfter i Kingstrup, Ejby og Gelsted af flere omgange kæmpet for en cykelsti i Kingstrup, da cyklisterne har følt sig utrygge ved at køre på strækningen. Nu er den på vej. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Nu ser det endelig ud til, at cykelforholdene mellem Gelsted og Ejby i Kingstrup bliver forbedret efter et stort ønske fra lokalområdet. En reel cykelsti er ikke på tale, men trafiksikkerheden øges ved at udvide vejen og skabe bedre plads til cyklisterne.

Kingstrup: Utrygheden ved at cykle i Kingstrup for især skolebørn mellem Gelsted og Ejby har været et debatemne de seneste år, og nu sker der noget i området.

Middelfart Kommune har nemlig besluttet at udvide vejen så meget som muligt, så der skabes bedre plads til cyklisterne gennem Kingstrup. En decideret cykelsti på 130 centimeter, som reglerne siger, den skal være, er ikke mulig, men Trafik- og Vejchef i Middelfart Kommune Uffe Høybye forklarer, at den fundne løsningen er det bedste kompromis.

- Vores udfordring igennem Kingstrup er, at mange af husene ligger meget tæt på vejen, så jeg kan ikke lave enten cykelsti eller fulde kantbaner, som er 130 (centimeter red.), gennem Kingstrup, uden at vi fjerner tre-fire huse, og det har vi ikke råd til, fortæller Uffe Høybye.

Annonce
Vi har prøvet at finde en pragmatisk løsning, som på ingen måde lever op til de regler, der findes i vores lærerbøger, men omvendt så tænker vi ud fra en pragmatisk tilgang, og så giver det cyklerne langt bedre forhold, end de har i dag.

Uffe Høybye, trafik- og vejchef i Middelfart Kommune

Bedre forhold end i dag

I stedet vil vejbanen blive udvidet op til 110 centimeter det meste af vejen gennem Kingstrup, bortset fra fire steder hvor husene ligger så tæt på vejen, at det kun er muligt at udvide med 70 centimeter.

- Vi har prøvet at finde en pragmatisk løsning, som på ingen måde lever op til de regler, der findes i vores lærerbøger, men omvendt så tænker vi ud fra en pragmatisk tilgang, og så giver det cyklerne langt bedre forhold, end de har i dag, og det er et projekt, der er til at betale, forklarer Uffe Høybye.

Vejudvidelsen kommer til at koste nogle hække på strækningen samt foreløbig 2,8 millioner kroner, og frem mod sommerferien skal en ekspropriationsproces i gang, hvor trafik- og vejafdelingen i Middelfart Kommune skal snakke med de personer, som bliver berørt. Efter planen går arbejdet i gang i løbet af efteråret.

Dialog med lokalområdet

Trafikchefen har sammen med sine medarbejdere været ude at snakke med både Ejby Skole, lokaludvalget fra Ejby, Gelsted skole og flere af de cyklister, som bruger strækningen, for at komme frem til en løsning, der passer alle, og det nye forslag tages godt imod fra formanden for Gelsted Børneunivers' skolebestyrelse, Marianne Blædel Karlshøj.

- Det synes vi er en rigtig vigtig prioritering. Vi har haft underskriftindsamling og har prøvet at arbejde på kryds og tværs med politikere og forvaltningen for at finde ud af, hvordan vi kunne lave den her cykelsti. At du siger den kommer er jo helt fantastisk, fortæller Marianne Blædel Karlshøj.

Det er et skridt på vejen ifølge skolebestyrelsesformanden, og netop bedre forhold for de cyklende skolebørn er vigtig - især efter man lukkede overbygningen på Gelsted Skole og sendte eleverne ud på en knap syv kilometer lang cykeltur til Ejby Skole.

- I Gelsted Skoles skoleområde er der nogle børn, som har op til 50 minutter til en time til skole. Det betyder, at en del børn sidder i flere timer om ugen i en skolebus, fordi de har langt til skole, forklarer Marianne Blædel Karlshøj, som håber, at det vil få endnu flere børn til at føle sig trygge i trafikken og tage cyklen i skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce