Annonce
Fyn

God nyhed: Markant kortere ventetid til høreundersøgelse

Ventetiden til høreundersøgelser er faldet meget, og den skal endnu længere ned, siger Region Syddanmark. Tegning: Colourbox
Det er ikke rimeligt at skulle vente i to år på en høreundersøgelse, erkender Region Syddanmark, der har fået skåret ventetiden markant ned. - Og den skal endnu længere ned, siger formanden for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S).

Ventetiden på at få en høreundersøgelse, inden man kan få et høreapparat, er faldet i Region Syddanmark - endda temmelig meget.

På Odense Universitetshospital er ventetiden faldet fra 121 uger til 30 uger siden april sidste år, og på Sygehus Lillebælt, som Middelfart Sygehus hører under, skal man vente 25 uger mod 123 uger sidste år.

- Det er en rigtig god historie, for det er klart, at en ventetid på to år ikke er rimelig, siger formanden for Region Syddanmarks sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S).

- Vi har haft omkring 7000 borgere, der ventede på at få en høreundersøgelse, og den pukkel er vi ved at få bugt med. Og vi vil gerne have, at man kan komme til undersøgelse endnu hurtigere. Vi går vi efter en ventetid på tre måneder.

Ventetiderne

Odense Universitetshospital har 30 ugers ventetid mod 121 uger i april 2018

Sygehus Lillebælt har nu 25 ugers ventetid mod 123 uger i april 2018

Sygehus Sønderjylland har nu 10 ugers ventetid mod 59 uger i april 2018

Sydvestjysk Sygehus har nu 25 ugers ventetid mod 72 uger i april 2018.

Annonce

13 millioner

Årsagen til det store fald i ventetiden er først og fremmest flere penge og en vilje til at lave mange flere undersøgelser.

- Med de ekstra penge har vi især på OUH og i Vejle kunnet tiltrække de audiologiassistenter, der skal lave undersøgelserne. Dem har vi haft for få af, siger Poul-Erik Svendsen.

- Vi har indtil nu brugt omkring 13 millioner kroner ekstra på at få ventetiden ned. Pengene har vi taget fra en pulje til ekstraordinære situationer. Når vi har fået puklen med de 7000 mennesker bragt helt ned, falder det beløb. Men vi kommer fremover til at skulle bruge flere penge på høreundersøgelser, end vi tidligere har gjort, siger Poul-Erik Svendsen.

Annonce

Nye hørebokse

Regionen har også bygget to nye hørebokse til at lave undersøgelser i. Den ene ligger i Svendborg, og den anden er på vej i Middelfart.

Nyheden om de meget kortere ventetider i Region Syddanmark har betyder, at mange borgere fra andre regioner har søgt til Syddanmark for at få en høreundersøgelse via det frie sygehusvalg.

- Det har givet en ekstra udfordring, men det skal vi kunne klare, for vi kan naturligvis ikke sige, at vores egne borgere skal til undersøgelse først, tilføjer Poul-Erik Svendsen.

- De kortere ventetider er en rigtig god historie, for det er naturligvis ikke rimeligt, at man har skullet vente helt op til to år på en høreundersøgelse, siger Poul-Erik Svendsen (S). Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce