Annonce
Assens

God men mudret nyhed til de firbenede: Hegnet er rejst om ny hundeskov ved Assens

I øjeblikket er den nye hundeskov særdeles mudret at færdes i på grund af efterårsregnen, så det er en god idé at trække i gummistøvlerne og forberede sig på mudrede hundepoter. Foto: Mille Thomsen
Nu er lågen monteret i hegnet til hundeskov nummer 250 i Danmark. Den ligger ved Assens som en del af det nye skovområde Lundager skov.

Assens: Mens borgere og deres firbenede venner i Vissenbjerg går og drømmer om en hundeskov, får firbenede i Assens nu glæde af endnu en hundeskov i nærområdet.

Den nye hundeskov ligger i det sydvestlige hjørne af den nye Lundager Skov, der er blevet etableret ved Assens. Skoven er omkranset af et højt trådhegn, der betyder at hunde, modsat i andre skove, kan løbe frit uden snor - såfremt ejeren altid har kontrol over hunden og kan kalde den til sig selvfølgelig.

Hundeskoven er nummer 250 i Danmark og har et areal på omkring seks hektar, svarende omtrent til størrelsen på tolv fodboldbaner.

Annonce

- Vi er virkelig glade for at åbne hundeskov nummer 250 her på Fyn sammen med resten af den nye Lundager skov. I den nye hundeskov har vi plantet løvtræer, og i den nordlige del af skoven er der en lysning med græs, hvor hundene kan lege, mens de tobenede tager et hvil på bænken under et par flotte, gamle egetræer, udtaler Jakob Harrekilde, der er skovrider i Naturstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Husk gummistøvlerne

At kalde hundeskoven for en skov, kan for nuværende virke som noget af en overdrivelse, da de nyplantede træer skal vokse i adskillige år, før det for alvor ligner en skov.

Det er desuden en god idé at trække i gummistøvlerne og forberede sig på beskidte hundepoter hjemme på gulvet, for skoven er temmelig mudret at færdes i på grund af efterårsregnen.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men det er altså en skov, der gemmer sig bag det høje trådhegn. Foto: Mille Thomsen

Træerne i hundeskoven er doneret af Growing Trees Network, mens Assens Kommune har finansieret hegnet. Til næste efterår forventer Naturstyrelsen at etablere en grussti på en kilometer rundt i hundeskoven, og Assens Forsyning opsætter en vandpost med drikkevand så både de firbenede og de tobenede kan slukke tørsten.

Skoven har to indgange fra Brahesborgvej. Hvis man kommer gående fra Assens, kan man følge en lille sti, som begynder på Brahesborgvej tæt ved Østre Ringvej, hvorfra der kun er 30 meter til en klaplåge til hundeskoven. Hvis man kører til skoven, kan man holde på parkeringspladsen ved Brahesborgvej.

Skovrejsning Lundager Skov

Skovområdet Lundager Skov udgør i alt et areal på omkring 50 hektar og er etableret i samarbejde mellem Naturstyrelsen, Assens Kommune og Assens Forsyning A/S.

Skoven blev indviet lørdag d. 30. oktober og får i alt 90.000 nye træer. 57.000 af dem er allerede plantet, mens resten plantes ud i foråret.

Der etableres et stisystem i skoven på 5,5 km med grusveje og trampespor, og der er etableret et stort madpakkehus i skoven.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Annonce