Annonce
Middelfart

God lyd til glade højskoledage

Med et nyt teleslyngeanlæg kunne alle høre, hvad der blev sagt under årets højskoledage på det gamle værft. Foto: Jan Bonde
Værftets Venneforening kunne notere sig en stor grad af tilfredshed hos deltagerne ved årets højskoledage. Udover et fint program var der nemlig ekstra god lyd i de gamle lokaler, fordi foreningen har investeret 10.000 kroner i en teleslynge.

Middelfart: Med navne som Troels Mylenberg og Tom Buk-Swienty på programmet kunne kursusleder Niels Ole Frederiksen og Lillebæltværftets Venneforening notere sig en pæn succes med årets højskoledage, som blev afviklet i sidste uge.

For 900 kroner fik deltagerne forplejning og masser af kulturelt indhold i løbet af de tre dage, kurset varer.

Asger Frederiksen fra Værftets Venneforening var især glad for de positive tilbagemeldinger fra kursisterne vedrørende lyden i den gamle værftsbygning.

- Vi har investeret 10.000 kroner i et teleslyngeanlæg, og det betød, at alle var tilfredse med lydniveauet i år, fortæller han.

Da kursusleder Niels Ole Frederiksen samtidig fik ros for et godt program og for hans måde at kæde de enkelte oplægsholdere sammen på, så var der lutter smil oven på afviklingen af de tre dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce