Annonce
Kerteminde

God juletegning kan give konfekt til hele klassen: Langegades Bageri udskriver konkurrence blandt skoleklasser

Langegades Bageri gentager sidste år succes med en stor julekalender. Men i år bliver det en lokal tegning, der kommer op i vinduet. Arkivfoto: Langegades Bageri
Langegades Bageri vil have en lokalt tegnet julekalender i deres vindue i år. Derfor udskriver de konkurrence blandt alle kommunens 4.-7. klasser.

Kerteminde: Ligesom sidste år vil Langegades Bageri igen i år klistre hele deres vindue til med en stor, flot julekalender og uddele kalendergevinster i decemberdagene. Hver dag vil en låge blive åbnet, og bag lågen kan man se, hvem der har vundet dagens gevinst.

- Jeg synes, at der sker for lidt i Kerteminde til jul, så vi vil gerne bidrage med lidt til at gøre julebyen mere festlig. Jeg kan huske, da jeg selv var barn i Kerteminde, der skulle far og jeg altid ned om aftenen og se på de fint julepyntede butikker, siger bager Henrik Bendtsen.

- Og det er jo det vi kan, som internetbutikker ikke kan - bidrage til lokalsamfundet.

Men ud over at udlove en kalenderpræmie hver af dagene i december, så har bageren i år fundet på, at der også skal være konkurrence om selve julekalenderen.

- Vi udskriver en konkurrence blandt alle kommunens 4.-7. klasser om at levere den flotteste juletegning. Vindertegningen vil blive brugt som dette års julekalender, der skal fylde hele bagervinduet, fortæller Henrik Bendtsen.

- Præmien til den klasse, der vinder, er en konfektdag med to konditorer fra Odense Marcipan. Den falder den sidste torsdag inden juleferien, så der er lidt ekstra at gumle på i julen.

Sidste frist for at indlevere tegningen er den 30. oktober, og bidragene vil blive vurderet af en uvildig dommerkomité bestående af Karl "Krølle" Nielsen, turistchef Dorte Frandsen samt provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce