Annonce
Rejser

God hotelspa på Cypern

Hotel Anassas spa fremhæves af flere grunde, ikke mindst en fysioterapeut, som får æren for, at gæster kommer igen og igen. Foto: Anassa

Det amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveller bad sine læsere om at pege på de bedste oversøiske (set fra USA) hotelspaer, og i toppen finder man to, som er ret lette at komme til fra Danmark.

Vinder blev Thalassa Spa på hotellet Anassa, Cypern. Især fremhæves en russisk fysioterapeut, Vladimir Papakides, som angiveligt altid er til stede, og som udfører små mirakler i behandlingen af sportsskader og mange andre dårligdomme, hvilket er medvirkende til, at gæster kommer tilbage igen og igen. Selve hotellet roses for lækre værelser, at det er familieegnet og med masser af plads omkring poolen selv i højsæsonen samt for det kulinariske niveau på de fire restauranter.

Nummer to på listen er Vair Spa på Borgo Egnazia i Puglien, Italien og nummer tre The Spa på Royal Mansour i Marrakesh, Marokko. Først derefter - og måske lidt overraskende - kommer nogle spaer i Sydøstasien. /thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce