Annonce
Assens

God bundgas og hurtige biler: Rallyløb bliver kørt helt inde i byen

Der blev også kørt rally ved Arena Assens en aften i 2017. Her kunne man komme med sin egen bil og køre med. Lars Hindsgaul fra Assens deltog med sin Fiat 128 Coupe fra 1970'erne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Arrangørerne bag DM i rally satser på, at det kan lade sig gøre at køre løbet i og omkring Assens til maj.

Assens: Godt med bundgas og biler i verdensklasse.

Det er, hvad løbsarrangørerne bag Anderup El Rally, der står for en del af danmarksmesterskabet i rally, håber at kunne give borgerne i og omkring Assens, når kalendersiden siger 8. maj 2021.

I alt køres der seks afdelinger af danmarksmesterskabet i rally, og et af dem kommer til at blive kørt på forskellige ruter i og omkring Assens by.

Annonce

Det fortæller løbsleder Niels Erik Jørgensen, der selv bor i Turup.

- Vi kørte i Assens for første gang i 1997, hvor vi kørte ved den gamle sukkerfabrik. Faktisk har vi kørt på det, der i dag er noget af taget på Arena Assens. Vi kørte nemlig på de ramper, hvor man tippede roer ned fra lastbilerne, og det indgår i dag som en del af taget på arenaen, fortæller Niels Erik Jørgensen, der har været løbsleder i en længere årrække.

Han har arrangeret mange løb på Vestfyn, og det er der en helt særlig grund til.

- Vi ligner lidt cykelsporten, og derfor rammer vi ofte ind i hinanden, fordi vi kører på de samme veje. Vi kører gerne der, hvor der er bakker og små snoede veje. Vi går jo efter at finde noget, der er udfordrende for kørerne, og det er vejene på Vestfyn, siger Niels Erik Jørgensen.

Mere plads

I mange år har løbet haft et godt samarbejde med Ebberup Hallerne og haft området som hovedkvarter under løbet, men pladsmangel gør, at løbet nu rykker tilbage til Assens og området omkring arenaen.

- Der er sket det med rallysporten de senere år, at vi har fået mere bredde på. I dag kører vi med et felt på cirka 80 biler, men for bare fem år siden var det kun 40 biler. Så vi har fået udviklet det en hel del, så det gør, at det kræver mere plads. Og ude ved arenaen er der god plads, og så ligger vi samtidig lige midt i byen, så folk kan nemt komme til at se noget, siger Niels Erik Jørgensen.


Vi er nødt til at tro på det. Hvis vi ikke laver arbejdet, så kan vi i hvert fald ikke køre den 8. maj.

Niels Erik Jørgensen, løbsleder


Der vil blive kørt strækninger omkring Gelsted, Turup og Dreslette, og der vil være en kortere strækning i industriområdet i Assens. Mest for publikums skyld, fortæller løbslederen.

- Rally kan godt være lidt svært tilgængeligt for publikum, hvis man kører på de gode strækninger, hvor der er sving og nogle små hop. Hvis vejforholdene er til det, så er tophastigheden på sådan en rallybil 180-190 km/t. Så derfor planlægger vi at lave en opvisningsprøve ved industriområdet for publikums skyld, siger Niels Erik Jørgensen.

Han fortæller dog, at der vil blive udpeget enkelte steder langs de andre strækninger, hvor det vil være muligt for publikum at kigge på løbet.

Annonce

Udfordret på tid

Egentlig skulle holdet bag løbet have været lidt længere i planlægningen, end de er. Men som så meget andet er løbet også udfordret af covid-19.

- Vi burde være færdige med at tale med de beboere, der bor på strækningerne, hvor vi skal køre. For de kan jo ikke komme ud i de timer, det tager at afvikle det. Men vi kan ikke være bekendt at gå fra hus til hus nu, så derfor har vi udsat det.

- Lige på det punkt er vi bagud, men så kan vi planlægge en masse andre ting, siger Niels Erik Jørgensen.

Og han mener, at det er nødvendigt at fortsætte planlægningen, selvom løbet kan risikere at blive aflyst.

- Vi er nødt til at tro på det. Hvis vi ikke laver arbejdet, så kan vi i hvert fald ikke køre den 8. maj. Hvis det viser sig at være spildt, så er det ikke mere spildt, end at vi må sige, at så bliver det kørt i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Starter motorsavene i næste uge: Olav de Linde vil fælde træer på omstridt grund ved Åløkkeskoven

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce