Annonce
Faaborg-Midtfyn

Global spilevent rykker ind på spilfabrikken

Fleur Bernburg er koordinator på Den Fynske Spilfabrik, og i slutningen af januar er spilfabrikken det lokale site i den globale spiludviklingsevent - Global Game Jam. Foto: René Johansen

Den 26.-28.januar løber Global Game Jam af stablen verden over. Også på Den Fynske Spilfabrik i Årslev, som for første gang lægger lokaler til eventen, hvor der i bred forstand skal udvikles spil.

Årslev: Har man tanker om at lave et computerspil, kortspil eller brætspil, så kunne det være, at man skal svinge forbi Polymeren i Årslev den 26.-28. januar.

I den weekend finder den globale spilevent, Global Game Jam, sted, og her lægger Den Fynske Spilfabrik på Polymeren lokaler til.

Global Game Jam er verdens største af sin slags, og sidste år deltog spiludviklings-entusiaster i 95 lande. Folk samles på lokale steder og dedikerer weekenden til at udvikle deres egne spil, og i Danmark har 2018-udgaven for første gang location uden for København.

"Vi vil gerne støtte iværksætteri inden for spiludvikling - om så det er gennem udlejning af skriveborde og udstyr, seriøse kurser eller sjove og kreative events såsom Global Game Jam", siger koordinator på Den Fynske Spilfabrik, Fleur Bernburg, i en pressemeddelelse.

"Det er jo også en mulighed for at møde andre ligesindede - ja, måske endda potentielle sparrings- eller samarbejdspartnere. Hvem ved, måske nogle af årets deltagere bliver hængende som iværksættere hos os", lyder det fra den daglige leder.

Det eneste deltagerkrav er, at man skal være fyldt 18 år. Der er ingen krav om erfaringer eller kundskaber, men det koster 110 kroner for at deltage. Billetter til Global Game Jam 2018 kan købes på billetto.dk.

Globale Game Jam er ikke konkurrence, men har blandt andet formålet at styrke det globale, sociale fællesskab omkring spiludvikling. Er man interesseret, kan man læse mere på denfynskespilfabrik.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce