Annonce
Erhverv

Global interesse for fynske startups: Millionerne vælter ind

Stifter af Cardlay, Jørgen Christian Juul, i forgrunden sammen med bestyrelsesformand og investor Torben Frigaard Rasmussen. Virksomheden er blandt de eksempler på globale iværksættere fra Odense, som et nyt program skal udpege og træne til mødet med investorer. Cardlay har netop fået en stor amerikansk investor ombord. Foto: Cardlay
Odense Kommune har sat iværksætterhuset Tanken 16 i spidsen for at finde og udvikle de næste 25 globale succes-historier fra Fyn. Her er tre bud på nogen, de kan lade sig inspirere af.

Universal Robots skabte troen på, at små fynske iværksættere kan vokse til global størrelse og tiltrække investeringer i milliardklassen. Siden er mange andre fulgt trop - ikke mindst fra it-branchen.

1 Restaurant-app i massiv vækst under corona

Mads Wederkopp, medstifter af Quickorder, fusionerede med norske Weorder sidste år - værdien af virksomhedn er nu anslået til 187 millioner kroner. Foto: Quickorder

Den fynske restaurantapp Quickorder er født ud af iværksættermiljøet i Coworking Plus og har på få år formået at hente store millionbeløb ind til skaleringen af virksomheden. Coronaen tvang app-udviklerne til at tænke hurtigt, da kunderne i restaurantbranchen lukkede ned - det gjorde de med software til takeaway, som har boostet forretningen til nye højder, og samtidigt fusionerede Odense-firmaet med en norsk konkurrent over Zoom under corona.

2 Udviklet på loftet - et kæmpe globalt hit

Daniel Johannsen fra virksomheden Cybot solgte i januar en del af virksomheden for et stort millionbeløb. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Daniel Johannsen brugte mange år på loftet i sit hjem i Sarup på at udvikle softwaren Cookiebot, der kan beskytte brugernes data og sikre at hjemmesider verden over efterlever regler og lovgivning. Investorerne stod i kø fra Silicon Valley til Danmark for at være med - først var Lars Kolind med og senest i januar solgte Johannsen en del af firmaet Cybot til en amerikansk fond for et trecifret millionbeløb. Virksomheden bor i dag i Coworking Plus.

3 Global robot med lokale investorer

Blue Ocean Robotics står bl.a. bag UVD-robotten. Arkivfoto: Simon Staun

Fynske Blue Ocean Robotics er stiftet af tre erfarne robotudviklere og forskere med baggrund i bl.a. SDU og Teknologisk Institut. Virksomheden har især gjort sig bemærket med sin UVD-robot, der kan rengøre overflader og lokaler for corona-virussen. Det skabte global interesse i løbet af 2020 for virksomheden, som dog også har gjort sig bemærket ved at have flere markante lokale investorer med ombord som L'easy-ejer Niels Thorborg, Jørn Tolstrup Rodhe, Bo Stærmose, Steen Haustrup, Lars Terney samt boet efter C.C. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce