Annonce
Fyn

Glemte styrthjelmen: Tre fatale fynske ulykker på under seks uger

Et knallertulykke kostede natten til søndag en 17-årig fra Fredericia livet på den gamle Lillebæltsbro. Det er den tredje i rækken af dødsulykker, hvor motorcyklisterne eller knallertkørerne ikke bar styrthjelm. Foto: Peter Leth-Larsen
På blot halvanden måned har de fynske veje lagt asfalt til tre dødsulykker med motorcyklister og knallertkørere, der ikke bar styrthjelm.
Annonce

Dræbt på den gamle Lillebæltsbro

Natten til søndag den 6. oktober blev en 17-årig knallertkører dræbt på den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge politiets første undersøgelser tyder det på, at knallerten ramte den kantsten, der er mellem kørebanen og fodgængerniveauet. Det betød, at knallerten væltede ud for en af jerndragerne på konstruktionen af broen, hvor den 17-årige blev dræbt på stedet.

På knallerten sad også en 19-årig mand, der fik svære kvæstelser. Han brækkede begge underben, sin ene arm og fik hovedskader.

Ingen af de to mænd bar styrthjelm.

Det har endnu ikke været muligt at fastslå, hvem af dem der kørte knallerten.

Motorcyklist kørte ind i pumpestation

Mandag den 7. oktober mistede en motorcyklist livet i en ulykke i Ullerslev mandag formiddag.

Den 45-årige mand påkørte en pumpestation i højre side af Gedsbergvej. Han bar ikke styrthjelm, oplyser politiet.

Ingen andre var impliceret i ulykken, som skete lidt før klokken 11. Manden pådrog sig svære skader og afgik kort efter ved døden på Odense Universitetshospital.

Vidner hørte motorcyklen accelerere voldsomt op til påkørslen af pumpestationen.

Manden var fra Ullerslev.

40-årig ramte vejtræ

Det fik fatale følger, da en 40-årig mand fra Nyborg lørdag aften den 31. august mistede herredømmet over sin motorcykel i et sving på Hellerupvej ved Måre/Herrested.

Manden var kørt ud i rabatten i vejens højre side og herefter tværs over vejen og ud i rabatten i vejens modsatte side.

Ifølge politiets døgnrapport blev manden, der ikke bar hjelm, efterfølgende kastet af motorcyklen og ramte et stort træ i vejsiden.

Der blev ydet førstehjælp på stedet, men det var ikke nok til at redde den 40-årige, der døde som følge af ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nødblus satte redningsaktion i gang

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce