Annonce
Fyn

Glemte styrthjelmen: Tre fatale fynske ulykker på under seks uger

Et knallertulykke kostede natten til søndag en 17-årig fra Fredericia livet på den gamle Lillebæltsbro. Det er den tredje i rækken af dødsulykker, hvor motorcyklisterne eller knallertkørerne ikke bar styrthjelm. Foto: Peter Leth-Larsen
På blot halvanden måned har de fynske veje lagt asfalt til tre dødsulykker med motorcyklister og knallertkørere, der ikke bar styrthjelm.
Annonce

Dræbt på den gamle Lillebæltsbro

Natten til søndag den 6. oktober blev en 17-årig knallertkører dræbt på den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge politiets første undersøgelser tyder det på, at knallerten ramte den kantsten, der er mellem kørebanen og fodgængerniveauet. Det betød, at knallerten væltede ud for en af jerndragerne på konstruktionen af broen, hvor den 17-årige blev dræbt på stedet.

På knallerten sad også en 19-årig mand, der fik svære kvæstelser. Han brækkede begge underben, sin ene arm og fik hovedskader.

Ingen af de to mænd bar styrthjelm.

Det har endnu ikke været muligt at fastslå, hvem af dem der kørte knallerten.

Motorcyklist kørte ind i pumpestation

Mandag den 7. oktober mistede en motorcyklist livet i en ulykke i Ullerslev mandag formiddag.

Den 45-årige mand påkørte en pumpestation i højre side af Gedsbergvej. Han bar ikke styrthjelm, oplyser politiet.

Ingen andre var impliceret i ulykken, som skete lidt før klokken 11. Manden pådrog sig svære skader og afgik kort efter ved døden på Odense Universitetshospital.

Vidner hørte motorcyklen accelerere voldsomt op til påkørslen af pumpestationen.

Manden var fra Ullerslev.

40-årig ramte vejtræ

Det fik fatale følger, da en 40-årig mand fra Nyborg lørdag aften den 31. august mistede herredømmet over sin motorcykel i et sving på Hellerupvej ved Måre/Herrested.

Manden var kørt ud i rabatten i vejens højre side og herefter tværs over vejen og ud i rabatten i vejens modsatte side.

Ifølge politiets døgnrapport blev manden, der ikke bar hjelm, efterfølgende kastet af motorcyklen og ramte et stort træ i vejsiden.

Der blev ydet førstehjælp på stedet, men det var ikke nok til at redde den 40-årige, der døde som følge af ulykken.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce