Annonce
Faaborg-Midtfyn

Glem Margueritruten: Følg de unge på ny kunstrute tværs gennem Ringe

Sådan! Onsdag eftermiddag fik de unge sat skilte op, der nu viser vej på Ringes nye kunstrute. Foto: René Johansen

Efter knap et halvt års forberedelse åbner den længe ventede kunstrute, der skal forbinde byen fra stationen til kunstbænken ved Ringe Sø. Et projekt, der har båret præg af de unge kræfter bag kunstrutens elementer.

Ringe: Mens der i disse dage bliver gjort klar til decemberhyggen med de tidlige juledekorationer i byens gader, er der samtidig også gang i en anden transformation i byens rum. De unge mennesker fra byens produktionsskole har længe været i gang med at få klargjort Ringe til den nye kunstrute, der officielt åbner 1. november og har til formål at forbinde kunstbænken med Ringe bymidte. Med kunstner og torvholder bag kunstruten Tanja Nellemann Poulsen i spidsen er de unge nu ved at gøre klar til at give midtfynboerne en kunstnerisk rejse gennem deres vante omgivelser. Håbet er, at give byens beboere et nyt syn på det velkendte og at bringe forståelsen af kunst ind i hverdagstankerne.

For Tanja Nellemann Poulsen har kunstruten været et spændende projekt at arbejde med sammen med de unge:

- Kunstruten er en måde at pege på kunstbænken, lige så meget som det er at pege på byen som helhed. Og så handler det jo om de unge - hvordan de tænker, hvad de laver, og hvordan man får dem til at blive i byen og give glæden ved byen videre til næste generation. Jeg tror på, at de unge bliver stolte over den skønne rute, de har fået lavet, fortæller hun.

Annonce

Kunstruten er en måde at pege på kunstbænken, lige så meget som det er at pege på byen som helhed. Og så handler det jo om de unge - hvordan de tænker, hvad de laver, og hvordan man får dem til at blive i byen og give glæden ved byen videre til næste generation. Jeg tror på, at de unge bliver stolte over den skønne rute, de har fået lavet.

Tanja Nellemann Poulsen, kunstner og tovholder for kunstruten

#Værkdinverden

Kunstruten er en del af foreningen Råderums landsdækkende kampagne: "#Værkdinverden", der gennem hele november skal skabe opmærksomhed omkring kunsten i danskernes hverdag. Råderum har udvalgt otte kunstværker, der skal være centerfokus for kampagnen, hvor bl.a. kunstbænken ved Ringe Sø er blevet udvalgt.Kunstruten fra stationen til bænken samt LED-festen fredag 2. november er resultatet af flere måneders planlægning for at få Værkdinverden skudt i gang i Ringe.

Kunsteren Tanja Nellemann Poulsen har haft gode oplevelser med masser af kærlighed - det håber hun vil skinne igennem på kunstruten. Foto: Victor Juul Grønbæk

Få skovlen under de unges interesse for byen

Onsdag formiddag bliver der gjort klar til kunstrutens startskud ved Ringe Station. Her er tre af produktionsskolens drenge, Louis Schreiber, Oliver Præst og Josh Madsen, ved at bryde fortorvet op for at få plads til informationsskiltet, der skal gøre byens borgere, såvel som besøgende, opmærksomme på kunstruten. Med spade, skovl og smøger i munden griber de opgaven an med et smil på læben:

- Det er lidt anerledes, end hvad vi er vant til på produktionsskolen. Formålet er jo skabe opmærksomhed til de andre unge om den by, vi bor i. Det handler om nyt liv i den gamle by, fortæller drengene, mens de forsøger at bryde stenene, så de kan nå langt nok ned til at opsætte skiltet.

Drengene står over for en hård opgave, men de er mere end sikre på, at de nok skal få gjort de mange stop på kunstruten klar til åbningen torsdag.

De unge fra produktionsskolen har haft travlt med at lave skilte, som skal vise vej på den nye kunstrute tværs gennem Ringe. Foto: René Johansen

De unges præg

For Tanja Nellemann Poulsen har arbejdet med de unge gennem hele processen været alfa og omega. Det er gennem deres syn på byen, at resten af Ringe skal anskue kunstruten:

- Sådan en gammel knold som jeg kan jo ikke få de samme idéer som de unge. De kender samtidig de usynlige historier i byen. Jeg håber, de unge gennem vores samarbejde kan blive aktive medborgere og være med til at præge byen i deres interesser, siger Tanja Nellemann Poulsen.

En af de usynlige historier, som hun omtaler, er en spøg, som de unge i byen længe har foretaget. Når et hus bliver sat til salg/solgt, har der været en tendens til at flytte på skiltet. Denne "drengestreg" vil fungere som et aktivt, levende kunstværk i november, hvor folk opfordres til at tage skiltet med og slå op på de sociale medier, hvor skiltet er blevet placeret i byen, hvorefter den næste så kan tage det videre.

Tanja Nellemann Poulsen og de unge bag kunstruten vil stå for en guidet tour på ruten klokken 18-19 som optakt til LED-festen ved kunstbænken fredag aften 2. november.

De friske unge produktionsskole-elever tager de første spadestik til novemberens kunstrute. Foto: Victor Juul Grønbæk
Så er det bare at følge skiltene og begive sig ud på kunstneriske oplevelser gennem byen. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce