Annonce
Nordfyn

Glavendrupmarked aflyst: Vikinger slået tilbage af coronavirus

I år bliver det ikke med stort publikum på, hvis nogle af de fynske vikinger ryger i totterne på hinanden midt i Glavendruplunden. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce

Glavendrup: Selv om vikinger er drabelige krigere, er de ikke i stand til at bekæmpe en løbsk coronavirus.

Derfor bliver der intet vikingemarked i Glavendruplunden i weekendenden 5. og 6. september. Arrangørerne af Nordfyn Vikingemarked tør ikke løbe an på, at det under de restriktioner, der måtte gælde på det tidspunkt, vil være muligt at atvikle et marked, der sædvanligvis tiltrækker et stort publikum.

Det betyder dog ikke, at lunden vil være vikingefri den første september-weekend, for de fynske vikinger benytter i stedet området til et internt træf for de, der har lyst til at rejse teltet og trække i kofte og selekjole og måske også ryge ud i en enkelt krigerdyst.

Og da Glavendruplunden er et offentligt tilgængeligt område med fri adgang til den store runesten og de andre mindesten, kan vikingerne ikke forhindre, at der kommer gæster. Men de vil altså ikke møde et marked med boder og salg.

- Hvis der kommer for mange, må vi jo bede folk om at sprede sig, siger Claus Raakilde Jakobsen fra Nordfyn Vikingemarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce