Annonce
Indland

Glavendrup: Den nordfynske mindelund

Grundlovsstenen blev afsløret den 5. juni 1915. Foto: Betty Rasmussen
Annonce

Glavendrup: Runestenen er klar den ældste og mest usædvanlige mindesten i Glavendruplunden, Stenager 12, Skamby. Men den er langtfra den eneste mindesten i den nordfynske mindelund.

1 Grundlovsstenen

Grundlovsstenen blev afsløret den 5. juni 1915 til minde om, at de danske kvinder efter en grundlovsændring nu havde valgret.

2 Genforeningen

Genforeningsstenen blev rejst i 1920 til minde om den dag, da den nordlige del af Slesvig atter blev dansk efter en folkeafstemning.

3 Ansgar

Stenen, der blev rejst i 1926, er et minde om Ansgars virke. Ansgar (801-65) er kendt som den, der bragte kristendommen til Danmark og det øvrige Norden. Men det blev uden de store resultater. Modstanden var for stærk.

4 Reformationen

Stenen er sat i 1936 i 400-året for reformationen. "I en tid, der for Fyn betød jern og blod, Guds mænd har fornyet den danske kirke", står der blandt andet på stenen.

5 Befrielsen

Et år efter befrielsen den 5. maj 1945 blev denne sten rejst. "Danmark frit en dag i vår efter 5 års trællekår", lyder teksten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce