Annonce
Fyn

Glat mandag morgen: Saltbiler kører lige nu på det meste af Fyn

Arkivfoto: Roland Petersen.

Fyn: Skridsikre såler under skoene - og forhåbentlig også vinterdæk på bilen - kan være med til at få dig sikkert i skole eller på arbejde mandag morgen, hvor nattefrost har gjort Fyn til en glat landsdel.

Vejtemperaturerne svinger mandag morgen ved sekstiden fra to minusgrader til to plusgrader, og på mindre veje kan der stadig være glat. Ifølge Vejdirektoratet er der inden for de seneste 12 timer blevet saltet på blandt andet den Fynske Motorvej og Svendborgmotorvejen, ligesom en række landeveje har haft besøg af saltbilerne.

Mandag morgen saltes der på en lang række mindre veje på Sydfyn, Midtfyn, Vestfyn og ved Odense.

I løbet af dagen får vi atter solen at se, lover DMI, og dens lys vil kunne afhjælpe glatte veje på steder, hvor der ikke er saltet. Men mandagen kan også byde på lokale regn- eller sludbyger, og selvom temperaturen stiger til 2-5 plusgrader, kan det føles koldere, fordi vinden fra nordvest bliver let til frisk og ved kysterne op til hård.

Det bliver formentlig den sidste glatte morgen i denne uge, for selvom der kan komme frost også natten til tirsdag, vil temperaturerne være stigende, samtidig med at vinden drejer i vest og bringer mindre kulde med sig.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce