Annonce
Fyn

Glat mandag morgen: Saltbiler kører lige nu på det meste af Fyn

Arkivfoto: Roland Petersen.

Fyn: Skridsikre såler under skoene - og forhåbentlig også vinterdæk på bilen - kan være med til at få dig sikkert i skole eller på arbejde mandag morgen, hvor nattefrost har gjort Fyn til en glat landsdel.

Vejtemperaturerne svinger mandag morgen ved sekstiden fra to minusgrader til to plusgrader, og på mindre veje kan der stadig være glat. Ifølge Vejdirektoratet er der inden for de seneste 12 timer blevet saltet på blandt andet den Fynske Motorvej og Svendborgmotorvejen, ligesom en række landeveje har haft besøg af saltbilerne.

Mandag morgen saltes der på en lang række mindre veje på Sydfyn, Midtfyn, Vestfyn og ved Odense.

I løbet af dagen får vi atter solen at se, lover DMI, og dens lys vil kunne afhjælpe glatte veje på steder, hvor der ikke er saltet. Men mandagen kan også byde på lokale regn- eller sludbyger, og selvom temperaturen stiger til 2-5 plusgrader, kan det føles koldere, fordi vinden fra nordvest bliver let til frisk og ved kysterne op til hård.

Det bliver formentlig den sidste glatte morgen i denne uge, for selvom der kan komme frost også natten til tirsdag, vil temperaturerne være stigende, samtidig med at vinden drejer i vest og bringer mindre kulde med sig.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];