Annonce
forside

Glasmagere fejrede fag og hinanden

Lena Ljungar og Jesper Sødring, et perfekt makkerpar i glassets fornemme håndværk og ægtepar i deres nye havestue, hvor fruen dyrker tomater fra mange lande.

Glasmagerne Lena Ljungar og Jesper Sødring i Vemmenæs fyldte i går glashytte og telt for at fejre sølvbryllup og fælles håndværk gennem tre årtier

VEMMENÆS: En smukkere markering af at det i februar var 25 år siden, glasmagerne Lena Ljungar og Jesper Sødring blev viet på Svendborg Rådhus og 30 år siden, de slog sig ned som pionerer inden for glasmageriet på Tåsinge, kunne man ikke tænke sig. Parrets base gennem alle årene, hvor de har gjort Bernhard skovarbejders hus, Vemmenæsvejvej 10, til et sandt paradis for folk og fæ, var i går eftermiddag fyldt med gratulanter. Lena og Jesper og deres hjemmeboende søn Kalle delte ud af det kreative miljø og naturhaven, der hvor græsset holder op og bliver levende hegn og skov. I glashytte, butiksgalleri, udestue, hus og et hvidt telt ved skoven kunne gratulanterne nyde venners medbragte »diner transportable«.

- Jeg har ingen anelse om, hvor mange, vi har inviteret, men jeg har lavet ekstra frikadeller og kanelsnegle til fryseren, hvis vi løber tør, sagde Lena Ljungar, der forinden sammen med sin Jesper havde fået lavet en halv dags produktion i glashytten, inden receptionen begyndte.

Der behøves ingen ord, når Lena Ljungar og Jesper Sødring arbejder sammen i glashytten i Vemmenæs. Også i faget, supplerer man hinanden perfekt.

Gift jer, så

- Vores sølvbryllup var ganske stille. Jesper og jeg var alene ude og spise, men da vores forretningsjubilæum her i Vemmenæs er 19. juni, hvor vi åbnede for 30 år siden, og det også var 19. juni 1983, vi startede i vores første glashytte på Valdemars Slot, så fejrer vi det hele i dag, fortæller hun, der som Jesper er 56 år.

- Vi mødte hinanden på Skolen for Brugskunsts keramiklinje (nu Danmarks Designskole) i 1973, fortæller Jesper Sødring, der sammen med Lena ikke ville være keramiker. De havde begge en glasklar plan og blev uddannet på glasskole i Orrefors i Sverige og i Amsterdam i Holland. De var med til at starte glashytter både på Bornholm og i Snogebæk, inden turen gik til Tåsinge.

- Det var på Bornholm, vi mødte Svendborgs daværende erhverschef Jørgen Rasmussen, der så, at vores første sønner Jonas og Tobias var ankommet, ligesom tanken om selvstændig forretning var fastslået. Gift jer så, sagde han slet og ret, fortæller Lena Sødring. Det var da også Jørgen Rasmussen, som viede parret for 25 år siden på Svendborg Rådhus.

Smukke glas på udstilling i glashytten med udsigt til Tåsinges smukkeste natur. Glasmagerne i Vemmenæs fejrede i går både fag og hinanden.
Annonce

Grøn urte-drøm

- Vi valgte Tåsinge. Jesper har familie på Fyn, og jeg som svensker elsker Tåsinges natur, siger hun, der også er begyndt at dyrke krydderurter med sine »grønne fingre«. Målet er næste år at sælge af de mange slags mynter, timian og tomater og andre særlige urter, hun dyrker, når der skal frisk luft til efter de høje varmegrader i glashytten.

- Jeg tænker på jer hver morgen, når jeg drikker min morgensnaps af jeres glas, sagde en stamkunde, der som andre var rejst langt for at kigge til de to glasmagerpionerer.

- Vore stamkunder, lokale og turister, glæder os meget. Forleden kom en familie fra Lund i Sverige for at købe glas. Vi er gode makkere. Det er gået stille og roligt. Vi er enige om at hæge om et ordentligt håndværk, siger Jesper Sødring.

- Det er en glæde, at vi stadig arbejder så godt sammen og supplerer hinanden med hver vores stil i glasset, siger Lena Sødring.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Tyv udnyttede larmende støvsuger: Kvinde fik stjålet taske fra eget hjem

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Annonce