Annonce
Assens

Glamsbjerg-rockeres dom stadfæstet: Mere fængsel til Kølstrup-voldsmand

Fire unge mænd har fået stadfæstet deres dom i Østre Landsret torsdag eftermiddag, hvor de hver blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel. Den ene fik dog en reststraf på 60 lagt oveni sin dom. Arkivfoto: Michael Bager
Fire mænd, alle med tilknytning til den tyske rockergruppering Gremium MC, blev i slutningen af november idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær. Den dom stadfæstede Østre Landsret torsdag eftermiddag. Den ene af de dømte er netop også blevet dømt i den store voldssag fra Kølstrup.

Glamsbjerg: Den 28. november sidste år blev Daniel Flodin, Daniel Juul Rasmussen, Nichlas Veber-Jacobsen og Kasper Ejvind Jensen Bruun, alle med tilknytning til den tyske rockerklub MC Gremium, hver idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær, hash og en kniv i deres formodede klubhus i Glamsbjerg.

Den dom ankede alle fire dog til landsretten. Derfor kørte sagen i Østre Landsret i Odense onsdag og torsdag i denne uge. Dog uden den store forskel for de dømte.

Østre Landsret valgte nemlig nogenlunde at stadfæste den dom, som byretten var kommet frem til. Det fortæller Dorte Thorhauge, der er senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg.

- Den er mere eller mindre blevet stadfæstet. Den ene fik 60 dages mere fængsel, fordi han havde en rest stående i en anden sag. Men de andre fik to år og tre måneder.

- Han havde fået en betinget dom i februar 2018, hvor der indgik samfundstjeneste. Men han havde ikke afviklet det hele, og så fik han udløst resten af den straf med den her straf, da det er blevet begået i prøvetiden, siger hun.

Dorte Thorhauge taler her om Nichlas Veber-Jacobsen. Hun oplyser, at dommen fra februar sidste år ikke er givet for noget tilsvarende den kriminalitet, der er begået i denne sag.

Annonce

Dømt i Kølstrup-sag

Nichlas Veber-Jacobsen har netop også været en af hovedpersonerne i en anden sag i retten i Odense.

Han var nemlig en af de tiltalte og nu dømte i den store Kølstrup-sag, hvor 15 tiltalte sad på anklagebænken for at have slået, sparket og banket en 25-årig mand med golfkøller og baseball samt skudt ham i skridtet og på benene i oktober 2017.

Her blev han kendt skyldig i legemsangreb af særlig farlig, rå eller brutal karakter, og han blev derfor idømt ubetinget fængsel i et år og ti måneder. Dog har Nichlas Veber-Jacobsen udbedt sig betænkningstid i den sag.

Dommen i Kølstrup-sagen faldt for 13 dage siden, og sagen er derfor ikke afsluttet endnu, da man som dømt kan anke inden for 14 dage.

Derfor har Kølstrup-sagen og Nichlas Veber-Jacobsens rolle heri ikke være omtalt for Østre Landsret i denne sag om det oversavede jagtgevær, oplyser Dorte Thorhauge.

Fyens Stiftstidende skriver navne på personer, der bliver idømt et års ubetinget fængsel eller herover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce