Annonce
Assens

Glamsbjerg-rockeres dom stadfæstet: Mere fængsel til Kølstrup-voldsmand

Fire unge mænd har fået stadfæstet deres dom i Østre Landsret torsdag eftermiddag, hvor de hver blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel. Den ene fik dog en reststraf på 60 lagt oveni sin dom. Arkivfoto: Michael Bager
Fire mænd, alle med tilknytning til den tyske rockergruppering Gremium MC, blev i slutningen af november idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær. Den dom stadfæstede Østre Landsret torsdag eftermiddag. Den ene af de dømte er netop også blevet dømt i den store voldssag fra Kølstrup.

Glamsbjerg: Den 28. november sidste år blev Daniel Flodin, Daniel Juul Rasmussen, Nichlas Veber-Jacobsen og Kasper Ejvind Jensen Bruun, alle med tilknytning til den tyske rockerklub MC Gremium, hver idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær, hash og en kniv i deres formodede klubhus i Glamsbjerg.

Den dom ankede alle fire dog til landsretten. Derfor kørte sagen i Østre Landsret i Odense onsdag og torsdag i denne uge. Dog uden den store forskel for de dømte.

Østre Landsret valgte nemlig nogenlunde at stadfæste den dom, som byretten var kommet frem til. Det fortæller Dorte Thorhauge, der er senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg.

- Den er mere eller mindre blevet stadfæstet. Den ene fik 60 dages mere fængsel, fordi han havde en rest stående i en anden sag. Men de andre fik to år og tre måneder.

- Han havde fået en betinget dom i februar 2018, hvor der indgik samfundstjeneste. Men han havde ikke afviklet det hele, og så fik han udløst resten af den straf med den her straf, da det er blevet begået i prøvetiden, siger hun.

Dorte Thorhauge taler her om Nichlas Veber-Jacobsen. Hun oplyser, at dommen fra februar sidste år ikke er givet for noget tilsvarende den kriminalitet, der er begået i denne sag.

Annonce

Dømt i Kølstrup-sag

Nichlas Veber-Jacobsen har netop også været en af hovedpersonerne i en anden sag i retten i Odense.

Han var nemlig en af de tiltalte og nu dømte i den store Kølstrup-sag, hvor 15 tiltalte sad på anklagebænken for at have slået, sparket og banket en 25-årig mand med golfkøller og baseball samt skudt ham i skridtet og på benene i oktober 2017.

Her blev han kendt skyldig i legemsangreb af særlig farlig, rå eller brutal karakter, og han blev derfor idømt ubetinget fængsel i et år og ti måneder. Dog har Nichlas Veber-Jacobsen udbedt sig betænkningstid i den sag.

Dommen i Kølstrup-sagen faldt for 13 dage siden, og sagen er derfor ikke afsluttet endnu, da man som dømt kan anke inden for 14 dage.

Derfor har Kølstrup-sagen og Nichlas Veber-Jacobsens rolle heri ikke være omtalt for Østre Landsret i denne sag om det oversavede jagtgevær, oplyser Dorte Thorhauge.

Fyens Stiftstidende skriver navne på personer, der bliver idømt et års ubetinget fængsel eller herover.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce