Annonce
Kultur

Glamsbjerg lyser julen ind

Juletræet tændes på Torvet i Glamsbjerg fredag 29. november, hvor der også er gudstjeneste og fakkeloptog. Arkivfoto: Jacob Møller Pedersen

Glamsbjerg: Juletræet på torvet tændes fredag 29. november, altid fredag før den første søndag i advent. Det er et samarbejde mellem Handelsstandsforeningen, Foreningen Glamsbjerg, Lions Glamsbjerg og Glamsbjerg Sogns Menighedsråd, der får stablet det traditionsrige arrangement på benene.

Arrangementet begynder kl. 16 i Glamsbjerg Kirke. Dørene lukkes op kl. 15.30, og der er kun et begrænset antal pladser i kirken. Her vil et børnekor fra Glamsbjerg under ledelse af Rikke Barsøe synge julesange, de kommende konfirmander vil læse nogle af julens bibelske fortællinger, og sognepræst Anja Damkjær True samt organist Bent Nielsen vil også medvirke.

Efter gudstjenesten er der fakkeloptog fra kirken og ned til Torvet, hvor juletræet tændes. I år er det Evald Jensen, Glamsbjerg, som sponsorerer træet, mens lyset leveres af Foreningen Glamsbjerg i samarbejde med El-Flex.

Ankjær Stenskrog, tidligere borgmester i Glamsbjerg Kommune, tæller ned til tændingen, og på Torvet underholder Broby-Blæserne. Der vil være slikposer til børnene.

Lions Glamsbjerg står som sædvanligt for servering af æbleskiver og gløgg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce