Annonce
Assens

Glamsbjerg Friskole får kæmpe 'like'

5. klasse læser bøger, og det bliver foreviget på et foto, som skal på Glamsbjerg Friskoles side på Facebook. Arbejdet med den side er så godt, at skolen er nomineret til en pris for det. Foto: Kim Rune

Glamsbjerg Friskole er indstillet til en pris for sit arbejde med skolens side på Facebook.

Glamsbjerg: En video af børnehaveklassen, der danser weekenden ind. Citater fra elever, der fortæller hvorfor det er fedt at gå på friskole. Billeder fra uddannelsen af Legepatrulje-elever. Link til historien om Pernille, der gav et foredrag om at leve med et handicap.

Det er noget af det, man finder på Glamsbjerg Friskoles side på Facebook.

Det er samtidig grunden til, at friskolen er blandt de tre nominerede, der kan vinde dette års Severin-Prisen, der gives til frie skoler, der gør et godt og dannende stykke arbejde på internettet.

"Glamsbjerg Friskole er nomineret for sit arbejde på Facebook: Billeder og video i høj kvalitet med god sammenhæng i den løbende fortælling om en engageret friskole i det fynske. Formidlingen til os "bag skærmene" er altid medtænkt," lyder det i indstillingen.

Og det passer godt på den tilgang, som skolen har til Facebook og brug af det sociale medie, fortæller Katja Klitgaard, som er en af hovedkræfterne bag det, der bliver lagt på Facebook.

- Det, der er vigtigt for os, er, at det skal være noget omkring vores værdier, og hvad vi reelt set laver. Det skal være lidt dybere, så det ikke bare er for at sælge billetter og de hurtige informationer, som Facebook også er god til.

- Vi tænker over det, hver gang vi lægger noget op - og at vi lægger noget op. Man kan finde skoler, hvor der er 20 billeder af det samme. Der kan være forskellige børn på, men så er det mere en service til forældrene, så de kan få lov til at se deres børn. Så er det ikke for det brede publikum, men én mor, der er glad for at se sit barn. Så det er noget med at træde et skridt tilbage og repræsentere skolen, vores dagligdag og det, vi laver.

Annonce

Severin-Prisen

Severin-Prisen gives til en friskole, der leverer godt og dannet indhold digitalt. Eksempelvis på sin hjemmeside eller på Facebook.Formålet med at uddele prisen er at sætte fokus på det, den frie skole kan. Også i forhold til at formidle holdninger og værdier digitalt.

Severin-Prisen er stiftet af Irene Stapel, forstander, Jesper Tække, medieforsker, og Rasmus Anker Rysgaard, kommunikationsekspert. Den trio udgør juryen, der har peget på de nominerede til dette års pris.

I år er Glamsbjerg Friskole blandt de tre nominerede. De to andre er Midtjysk Efterskole og Vestjyllands Højskole.

Vinderen bliver fundet ved en afstemning, der løber til og med 8. oktober. Du kan stemme på www.vostok.dk/severin-prisen.

Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Foto: Kim Rune

Små og store opslag

Viceforstander Gitte Jørgensen er en anden af kræfterne bag strategien.

- Vi arbejder både systematisk og anarkistisk. Vi har bestemte ting på vores kalender, som der skal laves nyheder ud af. Andre gange laver vi vores egne kampagner for at fremhæve skolen. Sidste år fik vi nogle friskoleforældre til at fortælle, hvorfor de havde valgt friskolen for deres børn. Der lavede vi små film, hvor forældrene bare talte. Dem kørte vi om søndagen. Denne sommer har vi haft nogle posts, hvor den 9. klasse, som lige var gået ud, fortalte, hvorfor man skal vælge friskolen. Det var nogle fine små statements.

- Vi snakker meget om, at når vi laver opslag, så må vores værdier skinne igennem. Ikke at vi skal skrive en hel masse om dem, men at man skal have dem med i baghovedet, forklarer Gitte Jørgensen.

Lærerne har også adgang til at lave opslag på skolens Facebook-side. Det kan være fra gode oplevelser i undervisningen eller noget, eleverne har produceret i eksempelvis sløjd.

Samtidig er der også nogle historier, der kræver mere plads og flere ord, end der lige kan rummes i opslag på Facebook.

Så bliver der skrevet en artikel, der offentliggøres på skolens hjemmeside og derefter laves et opslag på Facebook med link til artiklen.

- Det har vi også gode erfaringer med, siger Gitte Jørgensen.

Viceforstander Gitte Jørgensen og formidler Katja Klitgaard er nogle af hovedkræfterne bag Glamsbjerg Friskoles Facebook-side. De har en strategi for, hvad der skal lægges op på siden, så opslagene er på linje med skolens værdier. Foto: Kim Rune

Skulderklap

Nyheden om nomineringen blev modtaget med glæde på skolen.

- Vi er stolte. Det er ikke noget, vi havde tænkt på, vi kunne blive. Vi laver jo bare Facebook for vores brugere. Det er en anerkendelse af og bekræftelse i, at vi gør det rigtige, siger Gitte Jørgensen, mens Katja Klitgaard kalder det et skulderklap.

- Det er rart, at der er nogle, der kan se det arbejde, som bliver lavet, og som kan se, at det ikke bare er pr og kommercielt. For det er det ret tit. Det er ofte sådan, at skolesider på Facebook ikke matcher det indhold, som reelt er på skolen, har jeg oplevet. Det er vigtigt, at man kan se, at det er ærligt og reelt, og at man kan se, at der bliver lagt timer og arbejde i det. Og at det ikke er tilfældigt, siger hun.

Vinderen findes ved en afstemning, som løber frem til 8. oktober.

Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Katja Klitgaard er i gang med at fotografere til skolens facebook-side.Foto: Kim Rune
Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Katja Klitgaard er i gang med at fotografere til skolens facebook-side.Foto: Kim Rune
Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook.Foto: Kim Rune
Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook. Katja Klitgaard er i gang med at fotografere til skolens facebook-side.Foto: Kim Rune
Glamsbjerg Friskole er nomineret til Severin-prisen for et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook.Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce