Annonce
Assens

Glamsbjerg Friskole bedst på Facebook

Gitte Jørgensen, der er viceforstander på Glamsbjerg Friskole, belæsset med de synlige beviser på, at skolen netop har modtaget Severin-Prisen for sin forbilledlige formidling på Facebook: et diplom og en stor buket blomster. Foto: Vostok Kommunikation

Med halvdelen af stemmerne er Glamsbjerg Friskole dette års modtager af Severin-Prisen, der gives til skoler, som er gode til digital formidling af skolens værdier.

Annonce

Glamsbjerg: Normalt er der fri leg på Glamsbjerg Friskole, når der er frikvarter fra klokken 10.10.

Men denne tirsdag formiddag blev frikvarteret inddraget - uden at det førte til sure miner blandt eleverne. De kvitterede i stedet med klapsalver, for skolen havde nemlig fået besøg af Vostok Kommunikation, der overbragte den gode nyhed, at Glamsbjerg Friskole har vundet Severin-Prisen.

Den gives til frie skoler, der gør et godt og dannende stykke arbejde på internettet. På Glamsbjerg Friskole er det arbejdet med skolens Facebook-side, der i første omgang vakte juryens interesse. Siden blev andre også fanget af indholdet på siden, for i afstemningen om, hvem der skulle have prisen, fik Glamsbjerg Friskole over halvdelen af stemmerne.

- Med Severin-Prisen sætter vi fokus på den frie skole som dannelsesinstitution på nettet. Her står Glamsbjerg Friskole frem som et flot eksempel. For digital dannelse er mere end blot at slukke for sine apparater - det er i lige så høj grad at bidrage konstruktivt til samtalen i det digitale rum, lyder begrundelsen fra Rasmus Anker Rysgaard, der er kommunikationsekspert og del af juryen.

- Det er rigtig dejligt at få den anerkendelse, og at andre kan se, at det er en ærlig Facebook-side, vi har.

Katja Klitgaard, der er med til at styre Glamsbjerg Friskoles Facebook-side
Annonce

Stor anerkendelse

På Glamsbjerg Friskole glæder man sig over, at man nu kan bryste sig af at være modtager af Severin-Prisen.

- Det er rigtig dejligt at få den anerkendelse, og at andre kan se, at det er en ærlig Facebook-side, vi har. Det er en anerkendelse til alle skolens ansatte, som bidrager til Facebook-siden ved at lægge noget op, og også til os andre, der arbejder mere målrettet med det. Det er hele den brede linje, der bliver anerkendt, siger Katja Klitgaard, der er sammen med viceforstander Gitte Jørgensen står for strategien og den daglige drift af skolens sociale medier.

Hun hæfter sig ved dele af Rasmus Anker Rysgaards tale.

- Han sagde, at han godt kan lide, når voksne tænker, før de taler, og at han kan godt kan lide, at børn og unge tænker, før de taler. Og så sagde han til eleverne, at de har nogle rigtig dygtige voksne på skolen, fordi de tænker meget over, hvad de sender ud. Det skulle vi hædres for, siger Katja Klitgaard.

Overrækkelsesceremonien startede med en fællessang, som det er kutyme til samlinger på skolen. Derefter var der tale fra Rasmus Anker Rysgaard og overrækkelse af diplom og blomster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce