Annonce
Assens

Glamsbjerg Friskole bedst på Facebook

Gitte Jørgensen, der er viceforstander på Glamsbjerg Friskole, belæsset med de synlige beviser på, at skolen netop har modtaget Severin-Prisen for sin forbilledlige formidling på Facebook: et diplom og en stor buket blomster. Foto: Vostok Kommunikation

Med halvdelen af stemmerne er Glamsbjerg Friskole dette års modtager af Severin-Prisen, der gives til skoler, som er gode til digital formidling af skolens værdier.

Glamsbjerg: Normalt er der fri leg på Glamsbjerg Friskole, når der er frikvarter fra klokken 10.10.

Men denne tirsdag formiddag blev frikvarteret inddraget - uden at det førte til sure miner blandt eleverne. De kvitterede i stedet med klapsalver, for skolen havde nemlig fået besøg af Vostok Kommunikation, der overbragte den gode nyhed, at Glamsbjerg Friskole har vundet Severin-Prisen.

Den gives til frie skoler, der gør et godt og dannende stykke arbejde på internettet. På Glamsbjerg Friskole er det arbejdet med skolens Facebook-side, der i første omgang vakte juryens interesse. Siden blev andre også fanget af indholdet på siden, for i afstemningen om, hvem der skulle have prisen, fik Glamsbjerg Friskole over halvdelen af stemmerne.

- Med Severin-Prisen sætter vi fokus på den frie skole som dannelsesinstitution på nettet. Her står Glamsbjerg Friskole frem som et flot eksempel. For digital dannelse er mere end blot at slukke for sine apparater - det er i lige så høj grad at bidrage konstruktivt til samtalen i det digitale rum, lyder begrundelsen fra Rasmus Anker Rysgaard, der er kommunikationsekspert og del af juryen.

Annonce

- Det er rigtig dejligt at få den anerkendelse, og at andre kan se, at det er en ærlig Facebook-side, vi har.

Katja Klitgaard, der er med til at styre Glamsbjerg Friskoles Facebook-side

Stor anerkendelse

På Glamsbjerg Friskole glæder man sig over, at man nu kan bryste sig af at være modtager af Severin-Prisen.

- Det er rigtig dejligt at få den anerkendelse, og at andre kan se, at det er en ærlig Facebook-side, vi har. Det er en anerkendelse til alle skolens ansatte, som bidrager til Facebook-siden ved at lægge noget op, og også til os andre, der arbejder mere målrettet med det. Det er hele den brede linje, der bliver anerkendt, siger Katja Klitgaard, der er sammen med viceforstander Gitte Jørgensen står for strategien og den daglige drift af skolens sociale medier.

Hun hæfter sig ved dele af Rasmus Anker Rysgaards tale.

- Han sagde, at han godt kan lide, når voksne tænker, før de taler, og at han kan godt kan lide, at børn og unge tænker, før de taler. Og så sagde han til eleverne, at de har nogle rigtig dygtige voksne på skolen, fordi de tænker meget over, hvad de sender ud. Det skulle vi hædres for, siger Katja Klitgaard.

Overrækkelsesceremonien startede med en fællessang, som det er kutyme til samlinger på skolen. Derefter var der tale fra Rasmus Anker Rysgaard og overrækkelse af diplom og blomster.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce