Annonce
Kerteminde

Glad snude og stolt hundeejer til DM: Enya er en 'hund efter agility'

Mikkeline Hare Jensen og den japanskes spids, Enya, træner omkring to gange om ugen sammen, og Mikkeline løber også gerne med sin hund for at træne dens hurtighed. Foto: Michael Bager
Mikkeline Hare Jensen og hunden Enya tog i weekenden turen fra Kolding til Langeskov for at deltage i deres første DM i agility. Både den japanske spids og dens ejer nyder motionsformen, hvor tempoet er højt og udfordringerne mange.

Langeskov: - Åh, Mikkeline. Det var synd, men hold da op, hvor så det godt ud.

En forbipasserende klapper Mikkeline Hare Jensen på skulderen.

Hendes japanske spids, Enya, på fire år har lige været på banen i agility til DM i Langeskov.

- Ja, men hun hang fast i slalom, konstaterer Mikkeline Hare Jensen, der kommer fra DcH-Kolding og også bor i Kolding.

Hun er ikke så ærgerlig over, at hun og Enya ikke gik videre i finalen. Hun trøster sig bare med, at hendes hund trods alt var den hund, der klarede sig bedst af de dårlige hunde, der ikke gik videre i finalen. Her var der kun plads til tre af de 14 hunde, der stillede op.

Det er Enyas første DM - og det taget i betragtning, synes hendes ejer nu, at det er gået ret godt. Samtidigt er hverken hundeejer eller hund kommet til DM uden at have arbejdet seriøst for det.

Enya har nemlig siden nytår kvalificeret sig til DM her i Langeskov ved at skabe gode resultater til flere stævner. Det glæder Mikkeline Hare Jensen sig over.

Det er bare en gøende, glad solskinsdag i Langeskov. Mens Langeskov Kræmmermarked er i fuld gang i den ene ende af byen, er det på boldbanerne i den anden ende af byen menneskets bedste ven, der er i centrum.

Danmarks civile Hundeførerforenings DM afvikles i et samarbejde mellem DcH-Kerteminde, DcH-Ringe, Dch-Højme, Landsforeningens Brugshundeudvalg og DcH-Langeskov.

Overalt på boldbanerne er de mange konkurrencer i gang. Der er logrende haler, vippende ører og nysgerrige snuder.

Annonce
Enya missede i slalom, men løb ellers fejlfrit til DM i agility. Foto: Michael Bager

Agility booster humøret

Enya er Mikkeline Hare Jensens første hund, og sammen er de to blevet bidt af agility, som indebærer leg, opmærksomhed og nye hundevenner for Enya og motion, sparring og hygge med andre hundeejere for Mikkeline.

De begyndte sammen til agility, da Enya var halvandet år. Inden havde hundeejeren selv trænet sin hund derhjemme.

Mikkeline Hare Jensen nyder godt af de dage, hvor hun træner med Enya.

- Jeg kan godt komme til en træningsaften i lidt dårlig humør, men jeg tager aldrig sur hjem, fortæller hun og mener, at det skyldes, at agility er en sport, hvor hun kommer til at arbejde meget med sin hund.

Sammen får de et godt samarbejde på en sjov måde.

- Det er bare så positivt og altid en fest, pointerer Mikkeline Hare Jensen, der nyder den tid, hvor hun kan tage af sted og er alene med Enya.

- Det er lidt min tid, siger hun med et smil.

Fra hest til hund

Tidligere havde hun hest og brugte meget tid på det, men efterhånden blev det for tidskrævende.

Med Enya har hun nu fået en ny sport, hvor hun synes, at det er lettere at styre sin egen tid, og det harmonerer også bedre med familielivet med kæresten Sune og sønnen Lucas på to år.

- Nu får jeg det til at passe ind, hvor det kan, forklarer hun og fortæller, at både hun og hendes kæreste også løber med Enya, så hunden kan holde sig i form.

Samtidigt er det også vigtigt, at Enya træner hurtighed, når hun deltager i agility. Mikkeline Hare Jensen løber typisk derfor også typisk intervaltræning med Enya.

Oftest tager hun alene af sted til stævner med Enya, men til DM i Langeskov har hun medbragt hele familien - også sine forældre med deres to hunde. Sammen har de boet i en hytte på Kongshøj Strand Camping.

En aktiv hund er også en glad hund, og Enya holder meget af at dyrke agility. Foto: Michael Bager
Jan Hansen fra Vejle havde sine to parson russel terriere med. Den ene er ni år, mens den anden er en hvalp på 10 måneder, som er i gang med at træne præ-agility. Foto: Michael Bager
Anne Pettersson med border collien Terkel. Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager
Til DM var der også en konkurrence, hvor hunde skulle konkurrere i forsvarsarbejde. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce