Annonce
forside

Glad Mærsk-mand: Godt, at jeg fik trykt 1000 styk

Jørgen Haagen Frederiksen: - Jeg er glad for, at jeg fik bogen skrevet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Pensioneret Mærsk-kaptajn -og direktør Jørgen Haagen Frederiksen fra Svendborg har oplevet mange positive reaktioner på sin erindringsbog.

- Det er alligevel godt, at jeg fik trykt 1000 eksemplarer af bogen, siger Jørgen Haagen Frederiksen, Svendborg.

Tidligere på året fik den pensionerede Mærsk-kaptajn og Maersk Training Center-direktør udgivet sine erindringer under titlen "Mit livs sejlads - fra 1936 til 2001".

Bogen om de 65 år til søs udkom på Bekkers Forlag i Skaarupøre, og forlagsredaktør Bjarne Bekker har undervejs været med på sidelinjen.

Nu er julehandlen igang, og Jørgen Haagen Frederiksen glæder sig over, at han tog chancen og valgte at få trykt bogen i 1000 eksemplarer.

- Alternativet var 500. Hvis vi havde valgt det, så ville jeg have haft udsolgt nu op til jul, siger Jørgen Haagen Frederiksen:

- Jeg fornemmer, at bogen er solgt bredt, men selvfølgelig især til folk med interesse for søfart. Jeg har også haft kontakt med mange af mine gamle Mærsk-kolleger, der har købt bogen og givet god respons på det, de har læst, fortæller Jørgen Haagen Frederiksen:

- Selvom jeg i starten skulle overtales til at skrive en bog om mig selv, har det nu alt i alt været en god oplevelse, fastslår Jørgen Haagen Frederiksen.

Annonce
"Mit livs sejlads - 1936-2001" har bragt Jørgen Haagen Frederiksen i kontakt med mange gamle Mærsk-kolleger.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce