Annonce
Erhverv

Glad greve efter Egeskovs bedste år nogensinde: - Noget må vi jo gøre rigtigt

Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille jubler over den succes, Egeskov Slot har oplevet i 2018. Foto: Robert Wengler

I seks årtier har Egeskov Slot været en turistattraktion, men 2018 er et år, der vil blive husket på slottet. Der har nemlig aldrig været så mange besøgende som i det forgangne år.

Der er glæde at mærke bag murene på Egeskov Slot i disse dage, efter der er gjort status på det forgangne år. 2018 har nemlig været et rekordår på slottet, som er en af Fyns største turistattraktioner.

Turister har der været mange af. 275.000 af slagsen, og det er det højeste besøgstal i slottets 60 år lange historie som turistattraktion og en stigning på 11,5 procent sammenlignet med 2017. Besøgsrekorden vækker jubel hos greven på Egeskov Slot, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

- Noget må vi jo gøre rigtigt, lyder det grinende fra greven, der samtidig kommer med sit bud på, hvorfor det netop er 2018, der har slået rekord.

- De almindelige gæster, der besøger Egeskov, stiger støt hvert år. Derudover er det lykkedes os at lave en række arrangementer, der er blevet vildt populære. Vores lysevent Luminis er blevet rigtig stort, det samme er Heartland og julemarkedet. Så det er en kombination af at lave noget nyt, udvikle sig, forfine og investere.

- Der har været en meget målrettet strategi gennem lang tid. Der er investeret meget tid og mange penge gennem mange år, og det er det, vi har set resultatet af i år, siger Michael Ahlefeldt.

Også administrerende direktør på Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer, ser den målrettede strategi som en del af forklaringen på det forgangne års succes.

- Og så handler det om, at vi har været dygtigere til at kommunikere på sociale medier. Digitalt er vi kommet meget længere og har brugt det til målrettet markedsføring, siger han.

Egeskov Slot har i 2018 haft besøgende fra 132 forskellige lande.

Moderne uden at blive poppet

Selv om man skulle tro, at den meget varme sommer var guf for et sted som Egeskov Slot, når det handler om at lokke gæster til, er det faktisk det modsatte, der er tilfældet. Michael Ahlefeldt fortæller, at den ekstraordinært varme sommer har været en udfordring, ligesom det har været tilfældet for mange andre danske museer og attraktioner. Folks higen efter stranden frem for kulturtilbud betød nemlig en nedgang i antallet af besøgende i juli og august, der til gengæld blev stærkt opvejet af et forrygende forår og en stor interesse for slottets events i efteråret.

Henrik Neelmeyer fortæller, at der de seneste år samtidig er sket væsentlige forbedringer i de faciliteter, de mange turister møder, når de kommer til slottet. Det er blandt andet nye toiletfaciliteter, forbedret p-plads og et helt nyt spisehus.

Men selvom der sker meget nyt på Egeskov Slot, så er det vigtigt for både Henrik Neelmeyer og Michael Ahlefeldt, at den enorme interesse ikke går ud over de historiske rammer.

- Med de historiske rødder, Egeskov Slot har, skal vi udvikle på en måde, hvor der samtidig er respekt for kultur og traditioner. Det skal være moderne uden at blive poppet, siger Henrik Neelmeyer.

- Kommer der nogle og ønsker et event med en vandrutsjebane i voldgraven og vil lave det om til et badeland, bliver svaret, at det kommer aldrig til at ske. Det er ikke at have respekt for stedets historie, uddyber han.

Annonce

Der kigges indad i 2019

Gennem de seneste år er der sket meget på Egeskov Slot. Nye arrangementer, udvidelser og fornyelser. I 2019 bliver der derfor fokus på at se indad, fortæller Michael Ahlefeldt. Det vil ske ved at få kælet for detaljerne i de mange nyheder og gå i dialog med gæsterne om, hvad deres ønsker er for fremtidens Egeskov Slot.

Med 275.000 besøgende er spørgsmålet, om succesen har givet blod på tanden for at slå den nye rekord.

- Jeg ved ikke, hvornår vi kommer til at slå besøgsrekorden. Ambitionen er, at der skal flere ind i 2019, men lad os nu se. Vi er afhængige af konjunkturer, vejr og så videre, men vi har et begrundet ønske om at vækste i de kommende år med nogle procent hvert år, som jeg ikke kan præcisere nærmere, siger Henrik Neelmeyer.

- Jeg nyder, at det går den rigtige retning. Vores opgave er at blive ved med at forfine, udvikle og tage nogle chancer, siger Michael Ahlefeldt.

Udover rekorden som det mest besøgte år nogensinde, blev 2018 også det år med flest besøgende til arrangementerne som MC-træf, Heartland Festival, julemarked, Luminis samt efterårsferien.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense: - Vi er lidt som Guns N’ Roses på turné

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Sydfyn: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce