Annonce
Faaborg-Midtfyn

Glad formand: Et fantastisk marked

Egeskov Marked 2019 toppede lørdag, hvor vejret var perfekt, og der var masser af gæster på markedet. De 250 kræmmmere havde også et fint marked med masser af omsætning. Foto: Nils Svalebøg
Vejret og besøgstallet var i top til Egeskov Marked 2019 - og formanden for markedsudvalget, Tommy Christensen, er en glad mand.

Egeskov: - Det har været tre forrygende dage. Det har været sjovt og hårdt, men vi er meget, meget glade.

Sådan lød det sent søndag fra formanden for Egeskov Markedsforening, Tommy Christensen, da Egeskov Marked 2019 var slut, og regnskabet så småt kunne begynde at gøres op.

Økonomisk er der endnu ikke overblik over, hvor overskuddet havner i år, men det bliver bedre end sidste år, hvor resultatet blev 250.000 kroner, vurderer han.

- Lørdag var en helt fantastisk dag, hvor vejret var skønt, og der var sort af mennesker overalt. Fredag holdt vi fest i et propfyldt telt og med fantastisk musik. Og søndag blev den familiedag, vi havde håbet på. Vi kan ikke forlange det bedre, end det vi fik i år, siger han.

Der er stadig ved at blive talt penge op, og der er et par regninger, der endnu skal betales.

- Men vi er optimistiske, siger Tommy Christensen.

Han mener, at Egeskov Markedsforening er ved at have knækket koden til, hvordan man holde et tredages marked i stedet for marked på en enkelt dag som tidligere.

- Vi havde et tivoli i år, der var pakket lidt mere ind i markedstelte end tidligere, og det fungerede rigtig godt. Det var hyggeligt og intimt, som vi havde håbet på, og jeg tror også tivoliet var godt tilfreds. Vi er ved at finde vores fødder efter omlægningen. Det er ikke noget, man bare lige gør, siger han.

Mandag morgen starter den helt store oprydning, og klokken 8.00 møder en mindre hær af frivillige op for at støvsuge pladsen.

- Det har vi prøvet nogle gange efterhånden - det er som en stor velorganiseret maskine, der går i gang, og alle ved præcis, hvad de skal gøre, siger Tommy Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce