Annonce
Nordfyn

Glad 3g'er jubler over studenterkørsel, men håber én ting fra kommende retningslinjer

Josefine Morgen (på hug midt i billedet) og hendes klasse 3c under en idrætsdag tilbage i 2g sidste skoleår. Privatfoto
Josefine Morgen er lettet ovenpå onsdagens nyhed om, at hun og gymnasiekammeraterne om få uger får lov til at køre Nordfyn rundt på ladet af en lastbil - også selvom det bliver uden dele-ølbong. Nu håber hun bare én ting fra de nærmere retningslinjer, der kommer en af dagene.
Annonce

Nordfyn: - Det er mega fedt, at de endelig har meldt noget ud, og at vi får lov til at få den oplevelse med. Også at det kommer til at blive nogenlunde som det plejer på sådan en studenterkørsel, når vi gerne må drikke alkohol, fortæller 3g'eren Josefine Morgen fra Nordfyns Gymnasium dagen derpå, at hun fik nyheden om, at landets studenter gerne må fejre huen på ladet af en lastbil.

Selv fik hun nyheden, mens hun kørte bil og hørte det i radioen.

- Da jeg så kom frem, kunne jeg se, at alle mine venner havde skrevet i alle vores grupper rundt omkring "Har I set det?" og "Den bedste nyhed!".

For Josefine Morgen og vennerne har den aflyste gallafest og en alternativ drive-in dimission været til at leve med, men tanken om måske at skulle undvære studenterkørslen var svær at forholde sig til.

- Det er jo sådan en ting, man kun oplever én gang i livet, men som man ser hvert år, når studenterne springer ud. Og det er jo noget man ved fra man er helt lille, at hvis man kommer på gymnasiet, så kommer man til at prøve det. Så det er bare rigtig, rigtig dejligt, at vi får lov til at få den afslutning, og at vi får lov til at mærke og fejre, at vi bliver studenter i år, selvom der foregår alt muligt ude i verden.

Annonce

Ingen dele-bong

På vognturen, der for Josefine Morgens klasse kommer til at foregå den 27. juni, vil de nok få svært ved at holde den nuværende retningslinje om én meters afstand, vurderer hun.

- Jeg tror, at det bliver svært at overholde det afstandskrav mellem alle på sådan en vogn. Men vi har til gengæld talt sammen om for eksempel ikke kun at have én ølbong med ombord, som vi alle sammen deler. Vi vil også sørge for kun at have egne drikkevarer med, så vi ikke deler flasker og krus, og på den måde prøver vi at tage nogle andre forholdsregler.

Annonce

Vil gerne ud af vognen

De nærmere retningslinjer for studenterkørslen er endnu ikke givet endnu. De kommer i løbet af denne uge, og til dem har Josefine Morgen et særligt håb:

- Jeg håber, at vi stadig får lov til at stige af vognen, de steder, vi skal på besøg, men at vi så bare sørger for at blive udendørs. Og hvis ikke det er muligt hvert sted, kan nogle måske slå sig sammen, så vi ikke skal ind i andre menneskers bolig, fortæller Josefine Morgen, der derudover forestiller sig, at man kunne afsætte bestemte adresser undervejs til toiletbesøg.

Men et krav om, at studenterne ikke må træde ud af vognen, ville ikke give mening et sted som på Nordfyn, mener Josefine Morgen.

- Jeg kan måske forstå den regel inde i København, hvor de fleste bor i lejlighed, men herude hvor de fleste af os har store haver, er der jo masser af plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce